Fotoverslag -

Women’s strike festival Antwerp

In België, zoals overal ter wereld, zijn vrouwen nog steeds slachtoffer van heel wat geweld: seksistisch, racistisch, economisch. Ze worden geïntimideerd, fysiek aangevallen en seksueel misbruikt. Omdat ze vrouw zijn. Maar ook omdat ze moslima zijn, niet wit, transgender, ... Vrijdag 8 maart staakten vrouwen in het land om hiertegen in actie te komen. In Antwerpen op het Theaterplein kwamen stakende vrouwen* bij elkaar op het Women's strike festival. Een fotoreportage!

maandag 11 maart 2019 10:43
Spread the love

Vrouwen zijn ondervertegenwoordigd in de politiek, in de culturele, sportieve en academische wereld. Nog steeds worden ze gediscrimineerd, gelijk waar ter wereld. Vaak leven ze in economisch moeilijkere omstandigheden, en verdienen minder voor hetzelfde werk als hun mannelijke collega’s. Ze nemen nog steeds het grootste deel van het huishouden voor hun rekening, alsook van de opvoeding. Hun onbetaald werk wordt zelden erkend.

Het Collecti.e.f 8maars heeft een vrouwen*staking georganiseerd in België op 8 maart 2019, de Internationale dag voor de rechten van de Vrouw. Het collectief werd hiervoor geïnspireerd door de Spaanse vrouwen. Zij legden hun land plat in maart 2018 door massaal te stoppen met werken, zorgen, studeren en consumeren. 

In Antwerpen kon je de stakingsdag Vrouwenstaking – Toutes en grève – Women’s strike afsluiten met het Women’s strike festival op het Theaterplein in Antwerpen. Op het programma van dit festival in het teken van vrouwenrechten stonden Dj Sahra, Hind El Jadid, Tacones Altos en actievoersters die kwamen getuigen o.a. met Amina Vandenheuvel (Youth for Climate). 

take down
the paywall
steun ons nu!