De actieve groenzone aan Sqaure Sainctelette. Bij een actieve groenzone krijgen voetgangers en fietsers in alle richtingen groen licht wanneer gemotoriseerde voertuigen voor een rood licht staan. Deze originele oplossing zou een van de grootste hindernissen in Brussel heel wat fietsvriendelijker maken.

Fietsersbond & GRACQ lanceren platform voor fietsvriendelijkere wereld

maandag 3 augustus 2015 14:06
Spread the love

Ter gelegenheid van hun respectievelijke twintig- en veertigste verjaardag slaan Fietsersbond en GRACQ de handen in elkaar om een fietsvriendelijke toekomst mogelijk te maken. Van 5/06 tot en met 15/08 kunnen fietsers via het platform ‘My Bikeworld’ (www.mybikeworld.be) hun gedroomde fietsproject op de kaart zetten, om zo hunomgeving fietsvriendelijke te maken.  Een zone 30 om problemen in de straat op te lossen? Een fietsersbrug op de route? Alle mogelijke dromen, oplossingen en ideeën zijn welkom. 

Fietsers die hun omgeving fietsvriendelijker willen maken, kunnen een foto, schets of tekening van hun originele oplossing uploaden op de website van My Bikeworld. Nadien kunnen ze hun vrienden, familie en kennissen overtuigen om via sociale media voor hun idee te stemmen. Zo maken ze kans op de uitvoering van hun project.

Na afloop kiest de professionele jury per gewest (Vlaanderen, Wallonië & Brussel) één winnaar uit de tien fietsprojecten die de meeste publieksstemmen kregen. De winnende projecten worden gevisualiseerd in 3D en aan de beslissende instanties voorgesteld.

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!