Mensenketting in Molenbeek: ‘Je suis 1080’

Inwoners van Molenbeek vormden zaterdagmiddag een lange mensenketting op het gemeenteplein. Onder de noemer 'Je suis 1080' hadden enkele jongeren deze actie gelanceerd. Zij zijn het beu dat Molenbeek en haar inwoners altijd op een negatieve manier in beeld komen.

zaterdag 31 januari 2015 17:45
Spread the love

“Wij willen laten zien dat we samen sterker zijn, dat we samen geen schrik hebben, dat we samen fier zijn op onze diversiteit en onze verschillen, en dat we samen het dagelijkse leven van ons allen kunnen verbeteren. Sommigen proberen ons uit angst te verdelen. Wij, Molenbekenaars, voelen ons hierdoor gekwetst”, klonk het.

De mensenketting was groot genoeg om het hele plein te omspannen.

dagelijkse newsletter

Unite Talks: Mohamed Barrie

This interview is one to to take your time for! 🙏 🔆 45 minutes of Mohamed Barrie!🔆 💥 Mohamed is a dedicated social worker, organizer and advocate for veganism. He shares his view on structural racism, power, exclusion and veganism. 🌏 Based on his own experiences he shines a new light on the vegan movement and on the role of racism within these movements. 〄 PS: We just started doing these interviews, so feedback is much appreciated!

Geplaatst door u:nite op Dinsdag 20 oktober 2020

take down
the paywall
steun ons nu!