Met de zuipbus naar de Versuz !

Met de zuipbus naar de Versuz !

maandag 17 maart 2014 22:54
Spread the love

Een Nederlandse reisorganisatie zal vrijdag vanuit Zeeuws Vlaanderen enkele bussen inleggen naar de Hasseltse discotheek Versuz. Op zich is daar niets mis mee. De Verzus is een heel populaire discotheek. Mensen vanuit heel België komen er graag naar toe.

Sinds 2014 krijgen in Nederland jongeren onder de 18 jaar geen alcohol meer te drinken. Sindsdien legt een bijdehandse Nederlandse organisator zogenaamde zuipbussen in naar Belgische discotheken om jongeren van 16 en 17 jaar toch de mogelijkheid te geven om alcohol te consumeren. De titel van hun flyer windt er geen doekjes om : “NIX 18 Gewoon 16, omdat het kan !”

Yves Smolders, de eigenaar van de Versuz spreekt liever over veiligheidsbussen. Ze geven hem een beter veiligheidsaspect, zeker als de mensen gedronken hebben. Daar valt wat voor te zeggen, vooral als de regionale TVLimburg er een nieuwsitem van maakt. De politie van Hasselt was van het evenement niet op de hoogte gesteld en heeft het ontdekt via de sociale media.

Dorien Baens, woordvoerster van de politiezone HAZODI : “In principe komen wij niet binnen de muren van de Verzus. Wij hebben daar goede afspraken meegemaakt met de mensen van de Versuz. Zij weten wat kan, zij weten wat niet kan. Wij hebben het volste vertrouwen in dat zij dit ook dit weekend goed gaan toepassen.[1]

Michel Degens van de in Hasselt gevestigde Mambo Social Club had ook goede afspraken gemaakt met de mensen van de politiezone HAZODI. De Amerikaanse auteur en cannabisdeskundige Doug Fine schreef hier over: “Michel Degens laat zijn landgenoten zien hoe verantwoordelijke en veilige cannabis legalisering er uit ziet. Hij overlegde met de plaatselijke politie en begon een social club, gebaseerd op de Belgische één-plant-per persoon richtlijn (…)  Michel een eersteklas organisator en mens, die simpelweg geen crimineel wil zijn omdat hij kiest voor een veilig en verantwoord alternatief voor alcohol.” .

Ergens klopt het niet als de politie van Hasselt er het volste vertrouwen in heeft als Nederlandse kinderen als drugstoeristen naar België worden gebracht en met open armen worden ontvangen door de uitbater van een zaak waar alcohol wordt verkocht, terwijl volwassenen die zich organiseren in een systeem dat een alternatief biedt voor een mislukt cannabisbeleid, door diezelfde ordehandhavers op een repressieve manier worden aangepakt[2].

Voetnoten

take down
the paywall
steun ons nu!