Nieuws, België, Gert Jochems, FoMu Antwerpen, Weegee, Straatfotografie, Paparazzi, Sensatiezucht -

Sociale fotografie troef in het Antwerps Fotomuseum

Het FoMu (FotoMuseum Provincie Antwerpen) presenteert 3 nieuwe tentoonstellingen, deze lopen van 19 oktober 2012 tot 27 januari 2013. Er is de prachtige overzichtstentoonstelling van Weegee die voor de eerste maal te zien is op Europese bodem. Hij zette de toon van wat later de sensatiepers zou worden. Daarnaast is er ook de tentoonstelling van Gert Jochems, die binnendrong in woonkamers wanneer de gordijnen dicht waren.

vrijdag 19 oktober 2012 12:02
Spread the love

Als derde tentoonstelling zijn er de beelden van het fotografenduo Lucie & Simon met onder andere een verticale kijk op de wereld.
Vooreerst is er Weegee met Murder Is My Business. Weegee was het pseudoniem van Arthur Fellig (1899 – 1968), een fotograaf en fotojournalist bekend door zijn harde zwartwit straatfotografie. Hij is één van de meest kleurrijke figuren uit de Amerikaanse fotografie, bekend om zijn sensationele beelden van moorden, branden, ongevallen en braspartijen. Zijn genadeloze flits legt deze gebeurtenissen op een directe en onverbloemde manier vast.
 

take down
the paywall
steun ons nu!