Schermafbeelding 2012 06 17 om 17 02 54

Ge zult luisteren!

zondag 17 juni 2012 17:41
Spread the love

Het is met een ongekende verdwazing dat ik tijdens het bekijken van de zevende dag stijl zou achterover gevallen zijn had ik al niet stijl achterover gelegen om het programma te bekijken. Een geluk met een ongeluk dus.

Monica De Coninck, je weet wel, onze minister van arbeid en als je ’t mij vraagt stilaan de gedoodverfde opvolger mocht er plots in Noord-Korea iets gebeuren met Kim Jong-il, kwam er haar tewerkstellingsplan voorstellen.

Ik verkies om hier letterlijk neer te schrijven wat de minister er verklaarde:

We moeten deze jongeren veel vlugger bij hun hand pakken en zeggen “we gaan samen zoeken en een project maken” en als ze positief meewerken krijgen ze een stage aangeboden van 6 maanden bij een bedrijf. Dat heeft als voordeel dat de jongere kan tonen, kijk ik wil werken, ik ben hier op tijd, ik wil luisteren, ik wil mijn best doen, ik wil bijleren.

Voor de ondernemer zit er uiteraard ook nog wat in. Deze is niet verplicht de kandidaat aan te nemen, hoe zou je zelf zijn als iemand niet goed genoeg luistert! En bovendien krijgt hij, en dan herhaal ik nog maar eens exact de woorden van onze minister ‘een enorme loonlast verlaging’.
Dit heeft als positief voordeel voor de ondernemer dat hij kan aantonen, kijk ik wil meer geld voor andere doeleinden binnenhalen, kijk ik wil de goedkoopste arbeidskrachten, kijk ik wil met de werknemers geen engagement aangaan voor langere tijd, kijk…

Stilaan moet je dus als werknemer gaan begrijpen dat je moet leren luisteren, het is de politiek en de ondernemer die beveelt, als je hen laat doen natuurlijk.

Dit is zo een stinkend verderfelijke walm van minachting tegenover deze schoolverlaters maar ook tegenover de werknemers in het algemeen dat ik er helaas geen andere woorden voor kon vinden.

Vervolgens mochten Jo Libeer en Pieter Timmermans, resp. VOKA en VBO nog eens hun nummer komen opvoeren. ABVV en ACV verkozen thuis te blijven, hoe zou dat komen?

Wat een zielige vertoning, en dat op de zevende dag, de dag dat God meende al het werk voltooid te hebben. Als je ‘t mij vraagt moeten we God bij de hand pakken en zeggen kijk….

take down
the paywall
steun ons nu!