Christine Lagarde wint het Eurosongfestival

Christine Lagarde wint het Eurosongfestival

zondag 27 mei 2012 14:41
Spread the love

Bakoe: zo 27/05/2012 – 10:06 – Frankrijk heeft het Eurosongfestival gewonnen. Zangeres Christine Lagarde maakte haar favorietenrol volledig waar. Het Europese televotende publiek viel massaal voor het nummer ‘It’s Payback Time’, een ballade over de inleveringen en besparingen die aan de Grieken opgelegd worden. Ze haalde een afgetekende overwinning voor Duitsland en Spanje. De oma’s van de Deutsche Bank, die uitgroeiden tot de mascottes van het festival, konden hun populariteit verzilveren met een tweede plaats. De Spaanse groep Bankia deed het ook opvallend goed met ‘I Can’t Get No Satisfaction’ – een nummer over overheidssteun aan banken.

Lagarde bedankte al haar fans. “Ik hou zoveel van jullie. Bedankt om in mij te geloven. Dit is van ons, samen”, zei ze voor ze het podium op mocht om het winnende nummer nog eens te zingen. Ze kreeg onder andere van Duitsland, Nederland en Finland maximale punten. Ook België gaf 12 punten aan Frankrijk.

De Belgische kandidaat Steven Vanackere werd eerder deze week al uitgeschakeld. Hij eindigde voorlaatste in de eerste halve finale. Met zijn nummer ‘In wil de Dexia-deal heronderhandelen’ kreeg hij wel de lachers op zijn hand.

Voor de Britse oudgediende Engelbert Humperdinck draaide het Songfestival ook uit op een afgang. Hij strandde in de onderste regionen met ‘Please Release Me’ – een liedje over topbankiers die in de gevangenis zouden zitten. Dominique Strauss-Kahn werd er al tijdens de Franse preselecties uitgezongen. (DC)

Dit blogbericht verscheen ook op www.openbarebank.be en is een persiflage van een artikel op deredactie.be

take down
the paywall
steun ons nu!