Affiche van de protestmars 12 mei 2012
Nieuws, Samenleving, België, Lokaal, Brussel, Occupy-beweging, Zaterdag 12 mei -

Brusselse verontwaardigden klaar voor zaterdag 12 mei

Op zaterdag 12 mei komen wereldwijd verontwaardigde mensen op straat om net zoals op 15 oktober 2011 verandering en mondiale rechtvaardigheid te eisen. Ook in Brussel. Hieronder vindt u de planning en route van de manifestatie.

donderdag 10 mei 2012 16:35
Spread the love

De Brusselse verontwaardigden organiseren een mars naar het Justitiepaleis die in het teken staat van ‘een economie in dienst van de mensheid’ en mondiale rechtvaardigheid.

Om 11 uur is er al een workshop ‘spandoeken en borden maken’ waar iedereen die wil deelnemen aan de mars een eigen spandoek of karton met slogans kan maken. Aansluitend volgt een schminkworkshop waar je jezelf kan laten schminken of  waar je de andere schminkers een handje kan toesteken.

De mars zelf begint om 13 uur aan het Noordstation en eindigt rond 17 uur aan de Hallepoort. Daar vinden volksvergaderingen plaats over diverse thema’s: de Belgische staatsschuld, de besparingsplannen, het milieu, vrouwenrechten, enz.

Om 19 uur is er een ‘volxkeuken’ en picknick voorzien. Iedereen is welkom om een hapje mee te eten. Om zeker voldoende eten te hebben voor iedereen, brengen deelnemers liefst zelf wat lekkers mee.

De beweging roept op tot een vreedzame betoging. Ze vraagt om logo’s van organisaties in te ‘ruilen’ voor creatieve spandoeken en opschriften met eigen slogans, eisen of voorstellen. De groep werkt zonder hiërarchie.

take down
the paywall
steun ons nu!