Herdenkings moment voor Ronny uit Heule

Herdenkings moment voor Ronny uit Heule

dinsdag 10 april 2012 00:22
Spread the love

De dood van Ronny Rosseel (49) heeft velen van ons erg aangegrepen. Hij had eind maart het bevel gekregen van de rechtbank om zijn huis te verlaten. Ronny heeft uiteindelijk een einde aan zijn leven gemaakt omdat hij geen uitzicht had. Velen lazen in de kranten hoe moeizaam zijn zoektocht naar een woning was omdat hij ook een hondje had.

Een betaalbare woningen vinden is niet zo evident .De woningen moeten leefbaar, betaalbaar zijn en niet iedere huiseigenaar wil een hond in zijn woning. Mensen worden wanhopig en worden van het kastje naar de muur gestuurd. Er zijn zelfs geen noodwoningen meer.

Sociale woningen hebben te lange wachtlijsten. Velen huiseigenaars willen geen huurwaarborg van het OCMW. Hulpverleners willen graag helpen maar stoten op wachtlijsten en regeltjes. Er moet een menselijker beleid komen die heel vlug op de noden van deze mensen kunnen spelen.

De dood van Ronny Rosseel mag zo maar niet als een bagatel afgedaan worden. Hij heeft ons een signaal dat we  actie moeten ondernemen zodat er geluisterd wordt en dat er niet nog anderen uit het leven stappen .

Ronny Rosseel… we hebben gefaald. Wij, de mensen die hier nu staan willen je herdenken en dit niet zomaar voorbij laten gaan.

Caro Bridts, Nancy Acx, Gerda Massenhove, Sandra Carlier namens de groep  ‘De Onderstroom’…

 

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!