Samenleving, Lokaal, Antwerpen, Jong Groen Antwerpen, Voetgangers en fietsers voorrang, Meer groen op straat, Plaats voor fietsers, Voedgangers voorrang -

Jong Groen in Antwerpse straten

ANTWERPEN - Jong Groen Antwerpen voerde actie op zaterdag 31 maart in de Nationalestraat. Parkeerplaatsen werden bezet en omgetoverd tot een gezellig groen plekje waar voetgangers en fietsers even tot rust konden komen en een hapje en drankje aangeboden kregen.

zondag 1 april 2012 23:55
Spread the love

Lech Schelfhout (iniatiefnemer): “Antwerpen moet voor een gedurfd en duurzaam straatbeleid kiezen. Koning auto krijgt nu nog veel te veel voorrang en is dikwijls nog de maatstaf voor straatinrichting. Voor ons hebben bewoners, fietsers en voetgangers echter voorrang op de auto, zeker in het stadscentrum waar auto’s eigenlijk zoveel mogelijk geweerd zouden moeten worden.”

” Daarnaast ontbreekt het de Antwerpse straten aan enige vorm van groen. Om van straten aangename plaatsen om te wandelen, fietsen of zelfs hangen te maken, moet het bestuur resoluut de kaart van ‘meer groen op straat’ durven te trekken.”

take down
the paywall
steun ons nu!