Verslag, Nieuws, Economie, België -

Werknemers van met sluiting bedreigde Crown fabriek te Deurne verrassen Europese managers in Sheraton Brussels Airport

In de vroege ochtendschemering vertrokken een vijftigtal militanten van ACV en ABVV, arbeiders en bedienden, donderdag naar Brussel. Daar verrasten zij Europese managers van de Crown-groep in een meeting in het Sheraton Brussels Airport hotel. Net nu blijkt dat de groep niet klaar is om de productievolumes van de fabriek in Deurne met dezelfde kwaliteit elders te produceren.

zaterdag 31 maart 2012 00:19
Spread the love

De werknemers van Crown Deurne zijn nog steeds verontwaardigd over de intentie tot sluiting. De sluiting zou rechtstreeks 305 werknemers treffen. Daarnaast ook toeleveranciers en contractors. Werknemers met een gemiddelde leeftijd van 47 jaar en 20 jaar anciënniteit. De fabriek is de laatste jaren winstgevend gebleken en er zijn positieve vooruitzichten en mogelijkheid voor bijkomende volumes. De fabriek heeft een strategisch gunstige ligging ten aanzien van de Europese Crown klanten. De intentie tot sluiting lijkt dus eerder een politieke dan wel een bedrijfseconomische beslissing.

Crown maakte ook gretig gebruik van de notionele intrestaftrek zonder te investeren of werkgelegenheid te garanderen.

De Europese klanten worden onrustig nu blijkt dat de directie geen plan klaar heeft om hen tijdig te beleveren met kwalitatief evenwaardige produkten wanneer de productie in Deurne stopt.

Ook in de Crown-vestiging in Hoboken verdwijnen produktielijnen. Een scenario dat erg lijkt op wat eerder in Deurne gebeurde.

De werknemers van Deurne overhandigden de managers een gestoffeerd dossier dat de kansen en mogelijkheden van de Deurnese fabriek nogmaals in de verf zet. Eerdere foute strategische beslissingen maakten dat de overheadkosten toenamen doordat de productievolumes doelbewust werden verminderd. Nu dreigen de werknemers het gelag te moeten betalen.

take down
the paywall
steun ons nu!