DeWereldMorgen, Dewereldmorgen.be, DeWereldMorgen.be zoekt -

Gezocht: jonge Europese journalisten voor vrijwilligersproject

Ben je een sociaal bewuste (video)journalist, Europeaan en niet-Belg, dan heeft DeWereldMorgen.be je iets te bieden. Vanaf september is er opnieuw plaats voor vrijwillige journalisten in een European Voluntary Service-hosting project. Deadline: 13 april 2012. Start EVS-project: 1 september 2012.

woensdag 21 maart 2012 18:45
Spread the love

De beste manier om de kloof tussen een opleiding en een baan te overbruggen, is stage lopen en relevante werkervaring opdoen. GetBasic / DeWereldMorgen.be geeft je de mogelijkheid om kennis te maken met de praktijk om je zo beter voor te bereiden op jouw toekomstige loopbaan.

Zes maanden tot één jaar lang kan je je onderdompelen in de journalistiek en multimedia, zodat je het verhaal van de wereld om je heen kan vertellen en actief kan deelnemen aan de democratisering van de media. Je zal artikelen schrijven en foto- en/of videoverslaggeving realiseren voor DeWereldMorgen.be.

GetBasic is een non-profit organisatie die alles in het werk stelt om meer mensen actief te betrekken bij het maken van (multi)media. Hiervoor startten we in maart 2010 met een nieuwe onafhankelijke nieuwssite, DeWereldMorgen.be, en richtten we een mediacentrum voor burgerjournalisten op.

Wij zijn op zoek naar een EVS-vrijwilliger die droomt van een baan in de journalistiek. Aangezien we in Brussel gevestigd zijn, is een elementaire kennis van het Frans nuttig, maar niet verplicht. We zijn op zoek naar iemand die graag samenwerkt met (jonge) mensen. Eerdere ervaring met digitale media is een pluspunt. We verwachten van alle potentiële vrijwilligers dat ze enthousiast zijn en bereid om initiatief en verantwoordelijkheid te nemen.

Het Europees Vrijwilligerswerk (EVS) is een uitwisselingsprogramma in het kader van Youth in Action van de Europese Commissie dat de mogelijkheid voor vrijwilligerswerk biedt aan jongeren tussen 18 en 30 jaar oud.

Geïnteresseerde kandidaten dienen een gedetailleerde CV en motivatiebrief te sturen naar: greet@dewereldmorgen.be

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!