'Belgische fabels', een knap geïllustreerd boek met absurde fabels over de éénoorige ezel die door een misverstand in België terecht kwam. Een ideaal cadeau voor de feestdagen, of om zelf om in je boekenkast te zetten.
Nieuws, België, Dewereldmorgen.be, Steun, Frank adams -

Steun DeWereldMorgen.be en geniet van ‘Belgische Fabels’ van Frank Adam en Klaas Verplancke

Steun DeWereldMorgen.be en bestel het kersverse boek van Frank Adam en Klaas Verplancke. Door een merkwaardig misverstand komt de eenorige ezel van auteur Frank Adam en illustrator Klaas Verplancke terecht in het land van de Belgen. Zijn geestig filosofische kijk op het land van het absurde zorgt voor verwondering, ontroering en troost.

woensdag 16 oktober 2013 16:08
Spread the love

Belgische fabels

Sinds kort kunnen steungevers van DeWereldMorgen.be een fiscaal attest aanvragen voor giften vanaf 40 euro per jaar. Van 7 oktober tot en met 11 november kunnen onze steungevers van een extra voordeel genieten. Wie in die periode voor minstens 40 euro aan steun geeft, kan het boek bestellen tegen het tijdelijke voordeeltarief van 10 euro (winkelprijs: 19,95 euro)

Dat betekent dat u voor 50 euro een onafhankelijk kritisch en progressief medium steunt en een uniek hebbeding van een boek in handen krijgt.

Frank Adam schrijft absurde fabels, romans, toneel, radioluisterspelen, operateksten, poëzie en liederen. Zijn werk is filosofisch getint, ernstig-absurd, geestig-ontroerend. Het werd veelvuldig onderscheiden, o.a. door European Theatre Today The Plays 2012, een selectie van de beste stukken uit eenenveertig Europese landen.

In een vorig leven bevorderde Klaas Verplancke de lenigheid van het Belgische leger als illustrator van het soldatenblaadje. Later ging hij de reclame maken voor mayonaise, aambeienzalf en kiekendraad. Na 20 jaar en 5 meter boeken in 60 vertalingen is Klaas een internationaal veelgeprezen illustrator die nu en dan eens schrijft. Vaak om te lachen, soms ook ernstig maar elke dag beter dan gisteren.

Enkele fabels in het boek werden reeds gepubliceerd op onze site waaronder “De mensen-manager van Zeebrugge” en “De allochtonen-auditie van Antwerpen“.

De pers over de Fabels

‘Er overkomt je een gevoel van lichtheid en opluchting dat de betere fabelschrijvers, van Jean De La Fontaine en Voltaire tot Gunther Anders, altijd al wisten te evoceren.  Een fenomeen’ – Knack

Duivels verrukkelijk! Fabelachtig verbluffend!’ – Cathy Fourez, Le Monde Diplomatique

Het absurde als wapen voor sociale kritiek. Belgisch, zei u Belgisch?’ – Rtbf.be

Bestel hier het boek

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!