Top 11 tot 20 van onze 30 meest gelezen artikels van 2012
Nieuws, DeWereldMorgen, De Wereld Morgen, 2012 -

Top 11 tot 20 van onze 30 meest gelezen artikels van 2012

Jij, beste bezoeker/lezer/kijker, hebt van 2012 weer een succesjaar gemaakt voor DeWereldMorgen.be. Wat lazen jullie het meest? Gisteren 26 december begonnen we onze top-30 met plaatsen 21-30. Vandaag 27 december volgen plaatsen 11 tot 20, morgen 28 december onze enige echte top-tien!

donderdag 27 december 2012 07:00
Spread the love

Er valt heel wat interessants af te leiden uit die top-30. Welke tendenzen, welke onderwerpen kregen je belangstelling? We houden de spanning er nog even in. Gisteren lichtten we al een tip van de sluier.

Hierbij dus onze hits 11 tot en met 20. Overloop ze nog eens rustig, misschien zit er nog eentje bij die je eens wil herlezen. En ja, reacties op die artikels zijn nog altijd meer dan welkom.

Hebben jullie verder nog suggesties, kritiek, vragen, laat het ons weten. Wij leren graag bij.

Nog veel leesgenot en tot morgen voor de top-tien!. Prettige feestdagen.

De redactie

Hier vind je 11-20 op een rij:

11Het verzwegen schandaal: kan er op deze eerste schooldag ook aandacht voor Joris zijn? – klik hier  Daar staat hij te trappelen. Met glinsterende ogen, vol hoop en verwachting. Zijn jasje aan en zijn valies gepakt. In de gang van noodvoorziening X.   Lees meer …

12 – Paul Verhaeghe over inleveren voor of tegen het neoliberalisme klik hier  De neoliberale economie, stelt professor Paul Verhaeghe, produceert ADHD-individuen die van de ene job en partner naar de andere hoppen, met als gevolg een steeds groter wordende groep mensen die zich mislukt voelt. Lees meer …

13 – Waarom de sluiting van Ford-Genk een geschenk is voor de Belgische economie – klik hier  De Belgische overheid zou, in het algemeen belang, aan economische ‘dumpster diving’ moeten doen en de fabriek van Ford Genk overnemen. Hierna kan België een voortrekkersrol spelen op het vlak van transitie naar een duurzame economie.  Lees meer …

14 – Moet de welvaartstaat afgebroken om de schuld van Dexia te betalen? – klik hier  Daar is ze dan; voor wie nog twijfels had. Tenzij de Belgische burgers van zich afbijten, doen hun politici hen de Dexia-factuur betalen. Voor haar debacle kan die bank tot maar liefst 54 miljard euro op ons verhalen, meer blanco kan een cheque niet zijn.  Lees meer …

15 – De regering-Di Rupo bespaart: u kunt maar beter geen vrouw zijn – klik hier  Het is een onderbelicht aspect van dit haastig in elkaar gestoken regeerakkoord, maar de hervormingen in de werkloosheid, pensioenen en tijdkrediet treffen vrouwen extra hard.  Lees meer …

16 –  Studeren voor de kenniseconomie. Open brief aan Fons Leroy – klik hier  “De maatschappij tolereert niet langer dat ze moet betalen voor iemand die een studiekeuze maakt waarvoor op de arbeidsmarkt geen vraag is”, vindt VDAB-baas Fons Leroy. “U snapt blijkbaar niet dat elke zogeheten ‘productieve’ opleiding vol zit met ‘nutteloze’ vakken die worden gegeven door mensen die op hun beurt ‘nutteloze’ opleidingen hebben gevolgd”, schrijft professor Jan Blommaert.  Lees meer …

17 – België, kolonie van Frankrijk – klik hier  “Vous belges, vous êtes les esclaves des français.”  Terwijl de problemen vooral Frans zijn, betaalt een Belg voor het faillissement van Dexia nu al tienmaal meer dan een Fransman,. En straks laat onze regering zich wellicht nog meer rollen door de Fransen.  Lees meer …

18 – Wetenschap als deel van de lulkoek klik hier  Bart De Wever verwijst om de haverklap naar ‘de wetenschap’ of naar wetenschappelijke argumenten. Journalisten stellen haast nooit vragen naar die wetenschap, die in vele gevallen niet bestaat of precies het tegenovergestelde beweert. Ze zouden dat beter maar eens beginnen doen. Lees meer …

19 – “Wij zijn allemaal neoliberaal” – Interview met Paul Verhaeghe – klik hier  Eind januari was psychoanalyticus Paul Verhaeghe (UGent) te gast in het Paleis in Antwerpen om zijn visie op jongeren en onderwijs toe te lichten. Ciska Hoet interviewde de Gentse hoogleraar naar aanleiding van zijn lezing voor deBuren: ‘Gevaarlijk Jong’.  Lees meer …

20 – Bart De Wever klaagt bij rector over ‘onbeleefde KU Leuven-filosoof’klik hier Tientallen analyses schreven ze al. De academici, publicisten en kunstenaars die het niet eens zijn met het verhaal van de N-VA over de conservatieve grondstroom in Vlaanderen. Daar kwam nooit enig antwoord op, als ze hun stukken al gepubliceerd kregen. Eén mail met wat schuttingtaal na een zoveelste treiterige opiniestuk van De Wever kon wel op een reactie rekenen. Lees mee …

(dit laatste artikel is pas vandaag 28 december in de top-30 gedoken, de lijsten zijn dus iets gewijzigd, de artikels 21-30 schoven een plaats op)

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!