Nieuws, België, DeWereldMorgen -

DeWereldMorgen.be zoekt 2.000 steungevers

In januari 2013 brachten meer dan 200.000 mensen een bezoek aan DeWereldMorgen.be. Dat zijn er 50.000 meer dan in januari 2012. Als 1 procent van die lezers steungever wordt, kunnen we DeWereldMorgen.be in gang houden.

dinsdag 28 mei 2013 21:08
Spread the love


doc

Die 200.000 mensen konden DeWereldMorgen.be gratis raadplegen en daar zijn we eigenlijk best trots op. We vinden immers dat een democratie goed geïnformeerde burgers nodig heeft en denken daarom dan ook dat nieuws, duiding en analyse best gratis en vrij ter beschikking worden gesteld.

Maar media maken kost geld, ook als je het vrij ter beschikking stelt op het internet. In 2012 had DeWereldMorgen.be een budget van 470.000 euro en in 2013 zal dat 556.000 euro worden.

 

Met dat geld betalen we elf personeelsleden, onze servers, huur van lokalen, computers, multimedia-apparatuur, vervoerskosten en nog veel meer. We versturen bijvoorbeeld elke dag een nieuwsbrief naar meer dan 40.000 mensen, maar daarvoor dienen we speciale mailingservers in te zetten die geld kosten.

In 2012 werd de website meer dan 3 miljoen keer bezocht en werden er ruim 6.150.000 pagina’s opgevraagd, goed voor 6500 gigabyte aan dataverkeer. Dat zijn fantastische cijfers, maar er hangt een prijskaartje aan vast. Hoe meer mensen de website opzoeken, hoe meer we moeten betalen voor de server infrastructuur.

En toch willen we DeWereldMorgen.be graag zo toegankelijk mogelijk houden zonder onze lezers over te leveren aan de reclame-industrie.

De middelen die DeWereldMorgen.be mogelijk maken, komen op verschillende manieren tot stand:

  • Een aantal lezers ondersteunt het project door maandelijks een kleine bijdrage te storten;
  • Net zoals alle andere media krijgt DeWereldMorgen.be subsidies, al is dat in verhouding tot het aantal lezers heel wat minder dan bij andere media;
  • Er zijn heel wat sociale bewegingen en organisaties uit het middenveld die partner zijn DeWereldMorgen.be. Ze steunen DeWereldMorgen.be en krijgen in ruil advertentieruimte;
  • We werven ook adverteerders, maar doordat we streng zijn in de selectie, is dat veel minder dan bij andere media;
  • We hebben een webwinkel met boeken, waarvan de opbrengst naar het journalistieke project gaat;
  • En dan is er natuurlijk de inzet van honderden vrijwilligers, zonder wie DeWereldMorgen.be gewoon niet zou bestaan.

Als we DeWereldMorgen.be verder willen blijven uitbouwen dan hebben we nood aan een betrouwbare bron van inkomsten. De ervaring van de afgelopen jaren toont dat u, onze lezers, samen met onze partners, de meest betrouwbare financier bent van DeWereldMorgen.be.

Word dus vandaag nog steungever, doen!

Maandelijkse storting

  • Via overschrijving: download het formulier en stuur het ingevuld terug naar DeWereldMorgen.be, Haachtsesteenweg 53, 1210 Brussel.
  • Via PC banking: surf naar de website van uw bank en geef een permanente opdracht ten gunste van DeWereldMorgen.be op nummer 523-0427751-56 (Triodos) met vermelding ‘steun DeWereldMorgen.be’ (IBAN: BE20 5230 4277 5156 / BIC: TRIOBEBB)
  • Via kredietkaart: stort maandelijks

Vanaf een maandelijkse inbreng ter waarde van vijf euro geniet u onder meer van korting in onze webshop.

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!