Nieuws, DeWereldMorgen.be zoekt -

Met DeWereldMorgen.be verslag uitbrengen op Sfinks

DeWereldMorgen.be-redactie trekt ook dit jaar met een groep vrijwilligers naar Sfinks om het festival in woord en beeld te brengen. We zoeken enthousiaste gemotiveerde vrijwilligers die vertrouwd zijn met tekst, foto of video. Deelnemen is gratis. Plaatsen zijn beperkt.

dinsdag 7 mei 2013 21:21
Spread the love

SFINKS festival op 25-26-27-28 juli

DeWereldMorgen.be strijkt van 25 tot 28 juli neer op het wereldmuziekfestival Sfinks in Boechout. We houden net als vorig jaar een minimediakamp om het festival in woord en beeld te brengen. We willen graag met vrijwilligers werken die al eerder verslag hebben uitgebracht van andere events en dus een beetje ervaring hebben met foto, video of tekst. Ze moeten elke dag zelfstandig de gemaakte reportages kunnen afwerken en op DeWereldMorgen.be zetten.

We beginnen elke ochtend met een redactievergadering. Wat staat er die dag op het programma? Wie doet wat? Wat zijn interessante invalshoeken? Het resultaat publiceren we op DeWereldMorgen.be.

Parlatent

DeWereldMorgen.be is sinds enkele jaren verantwoordelijk voor de activiteiten in de parlatent. Daar interviewen we artiesten over hun muziek, over de situatie in hun land, … Naast de artiesten krijgen ook een aantal ngo’s en bewegingen de kans om in de parlatent positieve verhalen te brengen zoals Transitiegroep Boechout, de bioboer, … Dit jaar focussen we onze verslaggeving dus op de parlatent.

Zowel de videasten als de schrijvende reporters werken nauw samen met de interviewers in de parlatent en volgen de activiteiten op. De fotografen werken deels in de parlatent en zorgen daarnaast voor sfeerreportages.

Inschrijven

Het festival loopt op 25, 26, 27 en 28 juli. We gaan één dag op voorhand ter plekke om ons te installeren. Sfinks zorgt voor de nodige infrastructuur: voldoende ruimte backstage waar we kunnen vergaderen, werken en ons materiaal veilig opbergen. We krijgen eet- en drankbonnetjes, gratis toegang en een plek om te logeren.

Kan je je vrijmaken voor de hele periode? Heb je ervaring met video-, foto- of tekstverslag? Stuur snel een mail met motivatie naar: greet@dewereldmorgen.be.
 

Bekijk alvast de reportages van het mediakamp van:  2007 2008 2009 2010 2011 2012

take down
the paywall
steun ons nu!