Studiekeuzebeurs kent groot succes

Studiekeuzebeurs kent groot succes

maandag 19 maart 2012 19:15
Spread the love

Afgelopen zaterdag ging in Haren voor de derde keer de interculturele studiekeuzebeurs van het Belgian Student Platform door. Het Belgian Student Platform is een interuniversitaire studentenvereniging die actief is in heel België met lokale vestigingen in Limburg, Antwerpen, Gent, Mons, Namur en Charleroi .
De studiekeuzebeurs kent elk jaar een groter succes: dit jaar bezochten al 500 leerlingen uit heel het land de stands van 24 instellingen. Uniek aan deze beurs is dat elke stand bevolkt   wordt door   studenten die aan de desbetreffende hogeschool of universiteit studeren. Op die manier maken de bezoekers al meteen kennis met een rolmodel en krijgen ze informatie over studeren uit de eerste hand.
Naast het bezoeken van de stands, konden de leerlingen deelnemen aan een aantal workshops. Er kon gekozen worden tussen een workshop over de lerarenopleiding (i.s.m. ‘Word leerkracht’), over de sociale sector (i.s.m. VIVO) en over studentenvoorzieningen. In de eerste twee workshops waren er uitgebreide getuigenissen van allochtone rolmodellen.

Naast de vele leerlingen bracht ook de Brusselse minister van Openbare Werken, Informatica, Vervoer en Haven Brigitte Grouwels een bezoek aan de beurs.
“Het is geweldig om te zien dat studenten hun vrije zaterdag opofferen om leerlingen te woord te staan”, aldus de minister.
Naast minister Brigitte Grouwels hadden we ook Mr. Raf Devos, kabinetsmedewerker van Vlaams minister van onderwijs Pascal Smet, te gast op onze Studiekeuzebeurs. Hij zei dat BS. Platform een groot aantal anderstalige leerlingen heeft kunnen bereiken en dat dit het slaagpercentage van die leerlingen kan verhogen in het hogere onderwijs, ook dat BS. Platform kon rekenen op de steun van Pascal Smet. De Studiekeuzebeurs werd beëindigd met een optreden van de Hakims of comedy die voor de nodige ontspanning zorgden en een prijsuitreiking.
De deelname van al deze anderstalige leerlingen aan de beurs, kan een belangrijke invloed hebben op de slaagkansen van deze groep in het hoger onderwijs.

take down
the paywall
steun ons nu!