Nieuws, Afrika, Politiek, Mali, Brussel, Azawad, Nationale Beweging voor de Bevrijding van Azawad (MNLA), Ambassade Mali, Touaregopstand, Opstand-toearegs -

Manifestatie voor de splitsing van Mali

Manifestatie voor de splitsing van Mali
dinsdag 28 februari 2012 19:00

BRUSSEL – De Nationale Beweging voor de Bevrijding van Azawad (MNLA) eist de onafhankelijkheid van het noordoosten van Mali, een regio waar vooral Toearegs en Arabieren wonen. In de strijd tussen de MNLA en het Malinese leger werd op 22 februari een Toeareg-kampement aangevallen waarbij zwaargewonden en twee dodelijke slachtoffers vielen.

Op zondag 26 februari manifesteerde MNLA-sympathisanten samen met vertegenwoordigers van de AMA (Assemblée Mondiale Amazigh, die opkomt voor de culturele rechten van de Berbers wereldwijd) voor de ambassade van Mali in Brussel.

take down
the paywall
steun ons nu!