Verslag, Nieuws, Cultuur, België, De Groene Waterman, De tuin van Tito, De oorlog met Salamanders., De Groene Waterman Prijs -

De Groene Waterman Prijs 2012 gaat naar ‘Oorlog met de salamanders’

Voor de 6de maal reikte boekhandel De Groene Waterman een juryprijs en een publieksprijs uit. Die gaan jaarlijks naar een pareltje dat over het hoofd werd gezien in de mainstream boekenmedia. De prijs gaat dit jaar naar naar de vertaling van de anti-utopische roman ’Oorlog met de Salamanders’ van de Tsjechische auteur Karel Capek, voor het eerst naar het Nederlands vertaald door Irma Pieper.

zaterdag 4 februari 2012 17:03
Spread the love

De publieksprijs was vrijdag bestemd voor ’De tuin van Tito’ van Korneel De Rynck.

De klassieke literaire prijzen bekronen vaak boeken die al heel wat aandacht kregen, aldus De Groene Waterman. Hun bedoeling is verder te kijken dan de gemediatiseerde bestsellers. De juryprijs werd beslist door vijf mensen: drie personeelsleden van De Groene Waterman en twee externe lezers. Dit jaar waren de externe juryleden Eva Brems & Freek Braeckman. Voor De Groene Waterman zetelen Edith Aerts, Iris Stroep en Katrien Merckx in de jury.

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!