Belgische vakbondsmiltanten konden niet vertrekken wegens defect vliegtuig
Nieuws, Europa, Economie, België, Vakbonden, Europa -

Belgen raakten niet op de Europese betoging in Wroclaw

Zaterdag 17 september betoogden dertigduizend vakbondsmilitanten uit heel Europa in het Poolse Wroclaw om de besparingspolitiek van Europa aan te klagen. De 130-koppige Belgische delegatie van de drie grote vakbonden is echter niet kunnen vertrekken wegens een defect aan het gecharterd vliegtuig.

zondag 18 september 2011 15:44
Spread the love

De betoging werd georganiseerd naar aanleiding van de vergadering in Wroclaw van de Europese ministers van Financiën om de aanpak van de financieel-economische crisis en het reddingsplan voor Griekenland te bespreken.

Volgens de vakbonden zijn besparingen op lonen en op collectieve basisvoorzieningen geen oplossing om uit de crisis te geraken. 

Er moet volgens de vakbonden juist ingezet worden op meer Europese solidariteit en meer jobs. Daarnaast zijn de vakbonden ook voor de invoering van euro-obligaties en een financiële transactietaks om speculatie af te remmen.

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!