Verslag, Nieuws, België, Hongerstaking, Pakistan, Wathelet, Dossier:vluchtelingen -

Pakistaanse hongerstakers geëvacueerd uit pand Dansaertstraat

Pakistaanse hongerstakers geëvacueerd uit pand Dansaertstraat
woensdag 20 juli 2011 11:18

Dinsdagavond heeft de politie het gebouw in de Brusselse Dansaertstraat ontruimd waar sinds eind juni 24 Pakistaanse asielzoekers in hongerstaking waren. Sinds maandag waren ze ook gestopt met drinken.
Aangezien de gezondheid van de Pakistanen er zienderogen op achteruitging, werd er besloten om vier van hen over te brengen naar het ziekenhuis.
Twee van onze reporters waren ter plaatse enkele uren voor de ontruiming van het gebouw waar de vluchtelingen onderdak hadden gevonden.

24 Pakistani’s in hongerstaking

21 dagen geleden besloten 24 Pakistaanse vluchtelingen om over te gaan tot een hongerstaking in de hoop om zo een verblijfs- en werkvergunning te bemachtigen. Ze verblijven allemaal al enkele jaren in België en eisen nu hun recht op om te mogen leven en werken in België. Maar aangezien ze geen antwoord kregen van meneer Wathelet (cdH-politicus en staatssecretaris voor Asielbeleid, nvdr.) besloten ze maandag ook over te schakelen op een dorststaking.

Deze vluchtelingen vroegen een regularisatie op basis van hun lange verblijf in België (nl. 4-10 jaar), waardoor ze ook hun eigen leven hier hebben opgebouwd en verankerd zijn in dit land.

Alle 24 zijn ze afkomstig uit een grensgebied met Afghanistan dat officieel erkend is als extreem gevaarlijk. Terroristische aanslagen en bombardement via drones die 80% van de lokale bevolking raken, zijn hier schering en inslag.

Bovendien zou een terugkeer naar Pakistan betekenen dat ze meteen 2-3 jaar in de gevangenis belanden omdat de overheid hen beschouwt als spionnen.

Het is dus onmogelijk voor hen om terug te keren naar hun land, het enige wat ze vragen is het recht op een waardig leven in België.

take down
the paywall
steun ons nu!