Ademloos en Natuurpunt voeren actie tijdens BK Veldrijden.
Verslag, Nieuws, Milieu, België, Antwerpen, Lokaal, Oosterweel, Antwerpen, Sint-Annabos, Meccanotracé, Belgisch kampioenschap veldrijden, Ademoos -

Ademloos en Natuurpunt voeren actie tijdens BK Veldrijden.

Vandaag vond op de Antwerpse Linkeroever het Belgisch Kampioenschap veldrijden plaats. Actiecomité Ademloos en Natuurpunt voerden actie tegen de kap van het Sint-Annabos.

maandag 10 januari 2011 11:15
Spread the love

Zo’n 20.000 bezoekers zakten af naar het BK Veldrijden en werden door Ademloos en Natuurpunt attent gemaakt op het gevaar dat het Sint-Annabos loopt.

Het bos moet immers verdwijnen voor de aanleg van een werfzone voor de Oosterweelverbinding, met zelfs eventueel een slibstort.

Langs de toegangswegen zoals de Gloriantlaan en de Thonetlaan werden er wenskaarten uitgedeeld.

Deze zijn gericht aan de huidige Antwerpse burgemeester Patrick Janssens (SP.A) en aan Bart De Wever (N-VA).

Beiden zijn de belangrijkste kandidaten voor het Antwerps burgemeesterschap in 2012, volgens Ademloos. Wim Van Hees van Ademloos

De wenskaarten werden gelijktijdig ook uitgedeeld op de nieuwjaarsreceptie van de stad Antwerpen op de Grote Markt.

Er werden ook stickers uitgedeeld: “Het hele Sint-Annabos moet blijven!”

Verschillende buurtbewoners tenslotte hingen uit protest spandoeken aan hun voorgevels. Ademloos en Natuurpunt wilden de beide kandidaat-burgemeesters er ook herinneren dat zij wel één voetbalveld willen aanleggen op Rechteroever. Prijskaartje: vijftig miljoen euro. Voetbalveld waar overigens nog steeds geen voetbalploeg voor gevonden is.

Het Sint-Annabos, dat 140 voetbalvelden groot is, zou echter vernietigd worden voor de werfuitrit. Vraag is : met welk mandaat ?

De vernietiging van het Sint-Annabos heeft een maatschappelijke kostprijs van 167 miljoen euro, verspreid over 25 jaar, tot gevolg.

Nochtans bestaat er een veel betere oplossing: het Meccano-tracé, met een besparing van één miljard euro… 

Met de wenskaarten, die kunnen opgestuurd worden naar ‘’t Schoon Verdiep’ (Stadhuis Antwerpen) wil Ademloos en Natuurpunt de kandidaat-burgemeesters er ook aan laten herinneren dat Antwerpen het BAM-tracé tijdens het referendum héél duidelijk heeft weggestemd.

Vijf minuten politieke moed om tegen Vlaams minister-president Kris Peeters te zeggen: ”Nee is nee, Kris!”

“Zo moeilijk kan dat toch niet zijn voor twee politieke zwaargewichten?”, zeggen de actievoerders nog. Ademloos zal in de toekomst waarschijnlijk het actieterrein ook uitbreiden naar nationale acties, omdat bij de lokale acties Kris-Peeters buiten schot blijft.

Zie ook: http://www.ademloos.be/

Over het Meccanotracé: http://www.ademloos.be/meccano

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!