Verslag, Nieuws, Cultuur, België -

Laila Chakir nu toch te horen op een VRT-zender

Het nummer ‘Akish Akish’ van Laila Chakir was nu toch te horen op een radiozender van VRT. Op Studio Brussel mocht het niet tijdens de actie Music For Life. Minister van Media Ingrid Lieten bracht het nummer mee naar het Radio 1-programma Touché van Jan Hautekiet.

vrijdag 7 januari 2011 16:05
Spread the love

Eind vorig jaar bezorgde Studio Brussel de Antwerpse Souhaila een ontgoocheling. Ze mocht wel het ingezamelde geld voor Music For Life afgeven, maar haar favoriete plaat kreeg ze niet te horen. Patrick N’Siala Kiese van Kif Kif publiceerde op DeWereldMorgen.be een opiniestuk over het relletje.

Minister van Media Ingrid Lieten kwam in het programma Touché nog eens terug op het incident. “We moeten leren omgaan met diversiteit. De VRT moet daar veel meer op inzetten”, klonk het.

Volgens Lieten heeft Studio Brussel te defensief gereageerd. “Souhaila werd een beetje afgescheept op een onduidelijke manier”, aldus de minister.

En zo was Akish Akish van Laila Chakir toch nog te horen op een VRT-zender. Binnenkort ook in De Afrekening? Er is alvast een steungroep op Facebook opgericht.

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!