Verslag, Milieu -

Fotoreportage: zingen voor het klimaat

zondag 28 november 2010 22:43
Spread the love

Zondag, één dag voor het begin van de Klimaattop in Cancun, kwamen 4000 actievoerders zingen voor het klimaat. De betoging begon om 14u in Brussel aan het Noordstation, waar iedereen verwelkomd werd door Murgadil, een kleurrijke en muzikale bende die meteen de toon zette. Wanneer iedereen opgewarmd was, trokken ze de straat op richting Kunstberg onder begeleiding van enkele fanfares (Kermez à l’Est, Pas ce soir chérie, Fanfakids, …). Wanneer ze omstreeks 15u 30 toekwamen op de Kunstberg, werden ze verwelkomd door de Murgafanfare Agrum, die op haar beurt voor exotische sferen zorgde. Na het dansen, was het tijd om te zingen!  Het klimaatlied werd vlug aangeleerd aan alle deelnemers. ‘Hey You’ – een bewerking van ‘Hey Jude’ van The Beatles – was over heel Brussel te horen. “Cancun,don’t make it bad !” werd ondersteund door de aanwezigheid van verschillende koren onder leiding van Marie Sophie Talbot (van Urban Trad). Enkele sfeerbeelden.

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!