Onzin is besmettelijk!
Nieuws, Samenleving, België, Cavaria, Radio Centraal, Sensoa, Aids, Stigmatisering, HIV, Aartsbisschop Léonard, Seksuele gezondheid -

Onzin is besmettelijk!

woensdag 20 oktober 2010 10:15

Naar aanleiding van de recentste uitspraken van aartsbisschop André Léonard brengt Çavaria – de vroegere Holebifederatie – een affiche uit waarop de monseigneur zelf prijkt.

Met een fopspeen in de vorm van een condoom dan nog. Çavaria wil hiermee protesteren tegen de gevaarlijke onzin die de Belgische kerkleider uitkraamt. Çavaria hoopt dat holebi’s, transgenders en sympathisanten de affiche massaal zullen gebruiken om hun ongenoegen kenbaar te maken.

Aartsbisschop Léonard noemde HIV/aids een soort van “immanente gerechtigheid als gevolg van promiscue gedrag”. Die uitspraak werd gevolgd door een storm aan protesten.

De strijd tegen de stigmatisering van HIV- of aidspatiënten is een van de speerpunten van de huidige campagnes van bijvoorbeeld Sensoa, het Vlaams expertisecentrum voor seksuele gezondheid.

Ook de medewerkers en dokters van het Instituut voor Tropische Geneeskunde toonden zich geschokt.

In bijgaande audiofragmenten hoort u Boris Cruyssaert, woordvoerder van Sensoa, in gesprek met het radioprogramma Pinkwave op Radio Centraal van afgelopen donderdag 14 oktober.

De affiche draagt het onderschrift ‘onzin is besmettelijk’ en is verkrijgbaar via Çavaria of te downloaden van de website.

take down
the paywall
steun ons nu!