Nieuws, Politiek, België, Milleniumdoelstellingen, Millenniumdoelstellingen, Youssou N'Dour, Martin Khor, Elisabeth Bukusi, Wachtnacht, Gent,, Gent -

Gent zegt: ‘De tijd loopt’

Gent zegt: ‘De tijd loopt’
maandag 13 september 2010 21:55

Duizenden mensen kwamen afgelopen zaterdag naar het Gentse Sint-Pietersplein, om er activiteiten, tentoonstellingen, debatten en concerten bij te wonen, en deel te nemen aan een geëngageerde videoclip.

Dat alles kaderde in het evenement ‘Wachtnacht’, dat onder het motto ‘De tijd loopt’ en ‘Act now’ beleidsmakers te herinneren aan hun belofte om de Millenniumdoelstellingen te realiseren.

“Wat is de oorzaak van de honger in Afrika? Waarom zitten zo veel mensen zonder werk? Waarom is Afrika nu zoveel armer dan Azië, terwijl het dertig jaar geleden even ver stond?” Deze en andere vragen stelde Martin Khor, coördinator van South Centre, en een gast op het debat.

Ook wij hadden enkele vragen. Zijn de Millenniumdoelstellingen wel realistisch? En, zijn ze ambitieus genoeg? Experts uit Maleisië en Kenia, maar ook naar de Youssou N’Dour, geven een antwoord in bovenstaand filmpje.

take down
the paywall
steun ons nu!