Verslag, Nieuws, België, Afghanistan, Hongerstaking, Thomas Bellinck, Leuven Hulp -

Afghaanse hongerstakers in Elsene

Afghaanse hongerstakers in Elsene
woensdag 7 april 2010 15:37

In Elsene zijn 34 Afghaanse vluchtelingen al bijna een maand in hongerstaking. Ze vragen geen definitieve regularisatie, maar enkel een tijdelijke bescherming, tot het conflict in hun land afgelopen is.

Normaal gezien hebben dergelijke vluchtelingen recht op een subsidiaire bescherming, die onder de conventie van Genève valt. België weigert deze mensen als vluchtelingen te erkennen.

dagelijkse newsletter

Unite Talks: Mohamed Barrie

This interview is one to to take your time for! 🙏 🔆 45 minutes of Mohamed Barrie!🔆 💥 Mohamed is a dedicated social worker, organizer and advocate for veganism. He shares his view on structural racism, power, exclusion and veganism. 🌏 Based on his own experiences he shines a new light on the vegan movement and on the role of racism within these movements. 〄 PS: We just started doing these interviews, so feedback is much appreciated!

Geplaatst door u:nite op Dinsdag 20 oktober 2020

take down
the paywall
steun ons nu!