Nieuw Mechels jeugdhuis moet ‘Tsentroem’ nieuw leven inblazen
Nieuws, België, Jongeren, Lokaal, Stampmedia, Mechelen, Jeugdhuis -

Nieuw Mechels jeugdhuis moet ‘Tsentroem’ nieuw leven inblazen

MECHELEN - Met vier actieve jeugdhuizen zit Mechelen ver boven het Vlaamse gemiddelde. Toch is er nood aan een alternatief, althans volgens de organisatie “Nieuw Jeugdhuis”. Ze plannen een volledig vernieuwd jeugdhuis dat het pand van het vroegere JH “Tsentroem” vanaf de paasvakantie zal gaan betrekken.

donderdag 11 maart 2010 13:46
Spread the love

Hoe het er allemaal moet gaan uit zien, laat de organisatie volledig over aan haar toekomstige leden. Eerder dit jaar lanceerden ze de oproep naar Mechelse jongeren om via Youtube hun ideeën in een filmpje te gieten en in te sturen. Hoewel de deadline 28 februari was, is tot op heden nog geen winnaar voor de vijf Utopolis cinema-tickets gekozen en geeft een zoekopdracht in Youtube op dit moment nog geen resultaten.

Geen jeugdhuis nodig

“Volgens mij is er niet meteen nood aan een nieuw jeugdhuis in de stad”, vertelt Goedele Smets (20) uit Mechelen. Bijna elke vrijdag vind je haar terug in Jeugdhuis Joppe, een binnenschip dat ter hoogte van Battel op de Leuvense vaart aangemeerd ligt. “Ik bekijk het natuurlijk vanuit mijn standpunt, voor mij is het jeugdhuis waar ik naartoe ga ideaal. Toch snap ik dat sommigen hun ding niet vinden en voor hen kan er natuurlijk altijd naar een alternatief gezocht worden.”

In de Mechelse stadskern waren tot voor kort twee actieve jeugdhuizen. “Naast ‘Tsentroem‘ dat omwille van een gebrek aan motivatie en niet meer zo jeugdige leden onlangs besloot de deuren te sluiten is er ook ROJM. Dit laatste was vroeger bekend als “Rzouzi” en “richt zich meer tot immigrantenjongeren”, aldus Marianne Lenaerts, mede-initiatiefneemster van het nieuwe jeugdhuis.

Slechte akoestiek

Niels Van Cauwenberg (20) uit Leest ziet alvast potentieel in de heropening van het gebouw. “Volgens mij kan een nieuw jeugdhuis een goed alternatief bieden voor Perron M. Wat vroeger in een tent of gezellige feestzaal doorging, vindt nu steeds plaats in dezelfde loods met afschuwelijke akoestiek. Bovendien weten de amokmakers dat ook en zijn ze steeds weer van de partij.”

Vanaf de paasvakantie kan je voor het nieuwe jeugdhuis elke woensdag terecht in het pand in de Oude Brusselsestraat. Achteraf volgen nog meer openingsdagen. De organisatie is nu al op zoek naar jongeren die zich willen engageren in werkgroepen, waaronder promotieteam, tappers en handige Harry’s. Inschrijven kan steeds via de website.

© 2010 – StampMedia – Gil Plaquet

take down
the paywall
steun ons nu!