Reeds acht jaar is DeWereldMorgen.be de alternatieve en kritische stem in de Vlaamse media.

Wij zijn volledig gratis en reclamevrij.

Maar dat kan enkel via uw steun.

Steun ons nu!

Ja, ik doe een gift

about
Toon menu

FLM-activisten voor de rechter in Dendermonde

dinsdag 8 mei 2012
DENDERMONDE - Elf activisten die vorig jaar op 29 mei in Wetteren deelnamen aan de 'aardappelruilactie' van de FLM (Field Liberation Movement) verschenen dinsdag voor de rechtbank van eerste aanleg in Dendermonde. Daarbij gingen ze genetisch gemanipuleerde aardappelen van een veldproef verwisselen met een biologisch resistent alternatief.

Er kwam zeker een 100-tal sympathisanten opdagen om hun steun te betuigen aan de beklaagden. De nationale pers was goed vertegenwoordigd. De politie fouilleerde iedereen die de rechtszaal wou binnengaan.

De elf activisten worden onder andere beschuldigd van het vernietigen van aardappelen en/of veiligheidshekken, bendevorming en het toebrengen van slagen en verwondingen.

De FLM herhaalt dat acties van burgerlijke ongehoorzaamheid zoals deze in Wetteren legitiem zijn en een democratische maatschappij ten goede komen. De criminalisering van deze publieke en aangekondigde aardappelruil staat absoluut niet in verhouding tot de eventuele toegebrachte materiële schade.

De actie heeft daadwerkelijk een brede maatschappelijke discussie op gang gebracht die voordien niet bestond. De FLM kreeg dan ook de prijs-Jaap Kruithof voor haar bijdrage aan vernieuwend denken over de democratische samenleving.

Op de zitting van dinsdag 8 mei werd hoofdzakelijk de planning vastgelegd voor het komende proces. Het eigenlijke proces met debatten zal pas plaatsvinden op 15 januari 2013.

Ondertussen zet de FLM haar activiteiten voort. Zo is er woensdagmiddag een wandeling in GGO-land, de Biotechvalley in Zwijnaarde met later op de dag een debat.

Deze nieuwssite is niet-commercieel, onafhankelijk en 100% gratis dankzij uw steun. We rekenen op uw fair share. Maandelijks, Jaarlijks, Eenmalig.

reacties

Eén reactie

Het is niet langer mogelijk om te reageren.

Lees alle reacties