Bij DeWereldMorgen.be schrijven we niet voor de clicks.

We maken media voor een betere wereld.

Samen met vele vrijwilligers en burgerjournalisten.

Om dit te blijven doen hebben we uw steun meer dan nodig!

Steun onafhankelijke media!

Ja, ik doe een gift

about
Toon menu

Winteropvang daklozen G4S

maandag 4 december 2017
Deze blog werd geschreven door een van onze lezers. Wil je zelf ook beginnen bloggen in onze community, ga dan meteen aan de slag.

Dakloze,het kan ook jou overkomen.

Onlangs besliste de hasseltse gemeenteraad om de winteropvang toe te wijzen aan Group G4S,een bedrijf met een kwalijke buitenlandse reputatie.

Geuniformeerde bewakingsagenten die daklozen zullen begeleiden tijdens de winter.

Ik laat dit gegeven even bezinken en krijg volgend beeld niet meer uit mijn hoofd,nl dat van een op de grond kruipende door het wrede lot neergeslagene,zijn verkrampte handen hemelwaarts gericht als in een laatste smeekbede om goddelijke interventie geflankeerd door een neerkijkende gewapende goed in het vel en vet zittende grijnzende bewaker die er voor moet zorgen dat hij niet in de buurt kruipt van de hasseltse goegemeente wiens credo "ikke et le rest peut stikke" van bourgeois generatie op bourgeois generatie wordt doorgegeven.

Een overdreven beeld van de werkelijkheid zegt u?jazeker kan ik niet ontkennen doch dat ligt geheel aan mijn fantasierijke verbeelding tegelijkertijd kan u toch niet om het onverenigbare heen van het begrip opvang( dat in dit geval volgende diensten moet bevatten:professionele begeleiding en verzorging) en dat van bewaking.

Willen we een stad zijn waar solidariteit heerst of waar onverschilligheid regeert?

Het acw had deze opdracht moeten krijgen daar zij wel goed uitgerust zijn in de zin van opleiding,bekwaamheid en menselijkheid.

Was het prijskaartje van het acw te hoog?Et alors...voor een megalomaan project zoals ons nieuw stadhuis is er wel veel geld.

EERST DE MENS NIET DE WINST.

Ives vanhoucheDeze nieuwssite is niet-commercieel, onafhankelijk en 100% gratis dankzij uw steun. We rekenen op uw fair share. Maandelijks, Jaarlijks, Eenmalig. Giften vanaf 40 euro zijn fiscaal aftrekbaar.