De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

WORKSHOP CIMBALOM MET MARIUS MIHALACHE Cimbalom meets Classic – een kennismaking met de cimbalon

WORKSHOP CIMBALOM MET MARIUS MIHALACHE Cimbalom meets Classic – een kennismaking met de cimbalon

woensdag 16 oktober 2019 11:55
Spread the love

Zaterdag 19 & zondag 20 oktober | 10:00 – 17:00 @ De Centrale

één dag € 10 – twee dagen € 15 | kansentarief € 2 – twee dagen € 3

 

Wat is een cimbalom en hoe bespeel je er een? De gevierde cimbalomvirtuoos Marius Mihalache presenteert zijn nieuwste project ‘Cimbalom meets Classic’. In deze workshop introduceert hij het wonderlijke snaarinstrument dat vooral voorkomt in Centraal-Oost-Europese culturen, zoals Roemenië en al eeuwenlang een essentieel onderdeel van zogenaamde zigeunermuziek vormt. Terwijl hij het gebruik van de cimbalom demonstreert, experimenteert hij met ritmes door Roemeense folklore, Balkanmuziek en moderne beats te vermengen, en brengt hij hulde aan traditionele Roemeense liederen en instrumenten.

De perfecte gelegenheid voor muziekliefhebbers om de cimbalom op een interactieve en innovatieve manier te ontdekken. Ervaring met/op de cimbalon is niet vereist.

Co-org. EUROPALIA ARTS FESTIVAL – ROMANIA

 

De Centrale | intercultureel centrum | Kraankindersstraat 2 – 9000 Gent
+32 (0)9 265 98 28decentrale@gent.be | www.decentrale.be
Inkom Concertzalen | Ham 72 (glazen deur)

Creative Commons

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!