De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Werelddansfestival Edegem

Werelddansfestival Edegem

maandag 1 augustus 2011 05:58
Spread the love

Naar aanleiding van de 36ste editie van het Werelddansfestival pakt het Edegems Volkskunstcomité uit met een aantal nieuwigheden en extra’s naast haar traditionele programma.

Het Werelddansfestival gaat op woensdag 10 augustus van start in de tot festivalhal omgebouwde sporthal Den Willecom. Zeven dagen lang zijn meer dan vijfhonderd dansers, zangers en muzikanten uit alle windstreken te gast in de gemeente Edegem. Het wordt alweer een indrukwekkende mix van wervelende zang, dans, muziek en traditie. Dit jaar logeren er onder meer gasten uit Martinique, Mexico, Oekraïne en China bij gastgezinnen in en rond Edegem.

Galavoorstelling

Op zondag 14 en maandag 15 augustus zijn er openluchtvoorstellingen voorzien in het festivaldorp Den Willecom. Een vernuftige overkapping moet het publiek beschermen tegen zon en regen. Verder is er een gezellige wereldmarkt, een kinderatelier en allerlei workshops, met op zondag 14 augustus een unieke performance met Japanse drums. De traditionele galavoorstelling op vrijdag 12 augustus is een vaste waarde. Wie een comfortabele plaats wil doet er best aan op voorhand te reserveren. Dinsdag 16 en woensdag 17 augustus krijgen de senioren speciale aandacht en op donderdag 18 augustus nemen de organisatoren afscheid van de gasten tijdens een slotceremonie in de festivalhal.

Gastgezinnen gezocht

De inrichters zoeken trouwens nog enkele gastgezinnen om dansers uit Georgië en China een week te herbergen. Wie geïnteresseerd is kan contact nemen via het telefoonnummer 03.457.04.10.

Praktisch:

Werelddansfestival Edegem

Van woensdag 10 tot woensdag 17 augustus 2011

Festivaldorp Den Willecom en Hotel Ter Elst in Edegem

www.werelddansfestivaledegem.be

werelddansfestivaledegem@telenet.be

 

take down
the paywall
steun ons nu!