De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Uitbreiding Groeninge musea
Brugge, Filip Somers, KTA, Groeinge musea -

Uitbreiding Groeninge musea

woensdag 27 juni 2012 12:40
Spread the love

Het Koninklijk technisch Atheneum of de “jakken”  in de Brugse volksmond is was een beruchte school in de Brugse binnenstad.
Al wie ergens anders was buitengegooid kon daar nog terrecht.
De kapel met voogdenhuis dat ook eigendom is van het KTA staat al jaren in de steigers is dan ook bij het buitenrijden van de stad via de garenmarkt geen positief zicht.
In elk geval is de kapel meer dan dringend aan restauratie toe.
Het Maria Magdalena Passantenhuis wat de eigelijke benaming van de kapel is, zou hierbij als herbestemming een museumfunctie krijgen.
De site is uitgestrekt tussen Nieuwe Gentweg 110, Jacobinessenstraat en Oude Gentweg en kan als uitbreiding van de museasite groenige worden gebruikt.
Het voorstel houdt in dat de stad de site van KTA verwerft en een nieuwe modern gebouw als museumuitbreiding op de site realiseert met behoud van het
Magdalena passantenhuis als prestigieuze inkom.
Brugge krijgt erdus alweer een nieuw museum erbij, alleen is het nog niet geweten wanneer.
Stad Brugge aasde eerst op gronden van de nabij gelegen Sint-Andreasinstituut gelegen aan de Garenmarkt maar ving daar bot na protest van lerraars en leerlingen.
 

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!