De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Slippery boardwalk.

Slippery boardwalk.

woensdag 8 december 2010 21:06
Spread the love

We laten vandaag Knysna achter ons en verplaatsen we ons naar Tsisikamma. Vandaag 8 december overnachten we in Storms River Village in vermoedelijk de mooiste backpackers hostel, die op we op onze trip zullen tegenkomen. We doen enkele kleine inkopen want vanavond koken we zelf. Het wordt een stoofpotje van kip, champignons, tomaten en aardappelen.

Luxe overnachtingsplaats.

Aangekomen in het dorp vinden we al snel de backpackers en een vriendelijke jufrouw gaat met ons mee. Onze verwondering is groot als we een gans huis binnen stappen. De hele benedenverdieping is voor ons. Alle luxe is aanwezig. Hier gaan we straks van genieten. Maar nu gaan we eerst iets anders doen.

Storms River Mouth.

Ons eerste doel van vandaag ligt te midden van het Tsisikamma National Park. Het is één van de vele erkende parken maar ligt pal aan de zee. We mogen er maar een stukje met de wagen in maar dat vinden we absoluut niet erg. Al wandelend begeven we ons naar alweer een ongelooflijk mooie en spectaculaire plaats. Een vlonderpad van ongeveer 1 km dat klimt en daalt brengt ons naar een brug over de Storms Rivier. Het is een echte hangbrug die op 7 meter hoogte boven de rivier hangt. Als je er over stapt wiebelt de brug lichtjes en danst op en neer. We lijken wel op veren te lopen. Vanaf de overkant maken we nog een hele klim naar een vieuw point die ons van bovenaf een mooi beeld geeft van de mondig van de rivier die door de zee als het ware wordt binnengeslokt.

Terug beneden en de brug overgstoken moeten we over nog twee kleine hangbruggen. Iets minder spectaculair maar toch de moeite. Een attente Zuid Afrikaan merkt op dat er beneden kleine dassy’s zitten. Het zijn een soort marmotten, maar dan iets groter. Zij zouden familie van de olifant zijn. Ik zie de vergelijking niet goed omdat ze vele keren kleiner zijn dan de grote grijze slurfbeesten.

Bij de drank- en eetgelegenheid blazen we wat uit met een frisdrank en een frisse pint. We verwennen ons even met een heerlijk panacottadessert. Dik verdient na ons enig avontuur! Nog gauw even de plaatselijk shop binnen en zowaar komen we daar de eerste Belgen tegen. Drie dames die met een groep meereizen en in 20 dagen veel te veel moeten zien. Maar ze genieten.

Big Tree.

Onder de indruk van wat we gezien hebben verlaten we het National Park. Een kleine 10 km verder wordt Big Tree aangekondigd als de moeite waard om te bezoeken. Alweer voert een vlonderpad ons het bos in. Zowaar komen we daar een verkeersbord tegen met het opschrift: “Slippery Boardwalk”. We lachen ons een breuk bij het zien van dit verkeersbord. Wel origineel en leuk gevonden. Een kleine wandeling brengt ons bij ‘groot boom’. Een kanjer van een boom doemt voor ons op. Hij is 800 jaar oud en 36,6 meter hoog. Rond de stam kunnen 8 volwassen hun armen rondslaan. We voelen ons liliputters in vergelijking met deze kollos.

Paul Sauwer Bridge.

Onze laatste bestemming voor vandaag is een brug over de snelweg. Het is de snelweg tussen George en Port Elisabeth waar je op een bepaald gedeelte tol moet betalen. De brug op zich is niet zo spectaculair. De diepte er onder des te meer. Je kan naast de snelweg over de brug lopen. De ravijn onder ons is meters diep. Voor iemand als ik met hoogtevrees is dit geen pretje. Sylvie daar en tegen neemt rustig foto’s. We kunnen ook onder brug doorlopen via alweer een vlonderpad. En geloof het of niet maar daar staat toch wel een flitspaal zeker. Het is wel een afgedankt spul  maar toch grappig zoals hij daar staat.

We keren terug naar onze wagen en rijden naar ons luxeverblijf. We koken samen onder het nuttigen van een heerlijke apperitief. Lang kunnen we nog niet op het terras zitten want de avonden zijn nog behoorlijk fris.  Het koelt hier behoorlijk snel af.

Zo wordt het al weer tijd om een stukje te schrijven en wat foto’s op picassa te zetten.

Morgen.

Morgen hebben we een lange trip voor boeg. Dus vandaag vroeg onder de wol.

En morgen…

Doen we weer iets anders!

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!