De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

RERUM NOVARUM “The day after”

RERUM NOVARUM “The day after”

vrijdag 10 mei 2013 21:39
Spread the love

Wanneer ik daags na de Rerum Novarum feestelijkheden terugblik blijft er me een gevoel van opgetogenheid over. De vele militanten die ik kon spreken gaan meer dan ooit voor een solidaire en warme samenleving. De aanvallen van de rechterzijde op onze beweging hebben hun effect niet gemist. Onze neo-liberale nationalistische vijand heeft een tegenstander gecreëerd om U tegen te zeggen. Nooit was er zoveel vastberadenheid om  onze actiebereidheid op een niveau hoger te tillen nooit was onze samenhorigheid zo groot.  De NV-A acties hebben  een tastbaar resultaat, ze hebben degenen die geloven in solidariteit en verdraagzaamheid wakker geschud.

Ook moest ik vaststellen dat de klassieke verzuiling gelukkig tot het verleden behoort. Minister Crevits ,die een schitterende toespraak gaf te Leuven kreeg een hartelijk applaus van ACW’ers die niet alleen bij de CD&V kandidateren maar ook  bij verkiezingen op de lijsten van GROEN  en de PVDA prijken. Deze Multi partijpolitieke opstelling is de toekomst voor de christelijke arbeidersbeweging.Zo vernam Ik dat ACW’ers hartelijk welkom zijn op het niet-partijpolitieke evenement “ derde dag van het socialisme “ op 2 november te Antwerpen want wat is het verschil tussen socialisme en gestructureerde naastenliefde?

take down
the paywall
steun ons nu!