De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Kind en Gezien

Ouders voor 18e week in Vlaams Parlement

vrijdag 28 april 2023 12:22
Spread the love

Voor de negentiende week op rij nemen ouders en feministen plaats in de tribune van het Vlaams parlement. Tot onze verbijstering volgde op de Pano-reportage de bekendmaking dat de Vlaamse regering geen extra geld vrij maakt voor de 9000 gevraagde inkomensgerelateerde plaatsjes in de geteisterde sector. Deze ingreep wordt nochtans al maanden voorgesteld als een voorwaarde -een zoethoudertje volgens Michel Vandenbroeck in De Morgen deze week- om later iets aan de ratio t kunnen doen

Dus ook deze week zit Joachim Boderé (werkzaam bij Zorgcentrum na Seksueel Geweld) weer met zijn zoontje in de publiekstribune. “Het is voor ons onbegrijpelijk dat een jaar na de speciale onderzoeks-en parlementaire commissies, er nog zo weinig op tafel ligt. Er blijven mensen uitvallen en plaatsjes verdwijnen intussen. We zien de sector struggelen: ook in onze crèche is alweer een leefgroep gesloten, vorig jaar stapelden de sluitingsdagen zich op. We vragen ons echt af, en we zien dat experts dat ook doen, waarop de Vlaamse regering wacht om fundamenteel werk te maken van de problemen die al zo lang beschreven worden en nu steeds meer gevoeld. De oplossingen liggen ook op tafel, het lijkt een kwestie van de moed te vinden het geld uit te geven. Als we de begroting bekijken stellen we vast dat er voor heel wat zaken geld gevonden kan worden maar voor de kinderopvang niet. Gezien de aanhoudende crisis vinden we dat onbegrijpelijk”.

Vlaams Parlement TV

Onlangs lichtten Meron Knikman, voorzitter van de Vrouwenraad en Heleen Struyven van het Crisiskabinet kinderopvang de Kind & Gezien actie toe in Het Gesprek met Mark Van de Looverbosch voor Vlaams parlement TV.

Creative Commons

take down
the paywall
steun ons nu!