De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Walter Van Beirendonck, Nationalestraat, Modeacademie, Modewijk, Marina Yee -

Modecontainer ontsiert Neuzenplentje

vrijdag 18 oktober 2013 15:40
Spread the love

ANTWERPEN – Op vraag van de handelaars op de Handschoenmarkt werd het Antwerps Icon van ontwerpster Marina Yee verhuisd naar de Nationalestraat.

De containers voor de kathedraal werden er als bijzonder storend ervaren. Zodoende staan er nu in de Nationalestraat twee van deze gedrochten die overal in de stad werden geplaatst om het 150-jarig jubileum van de Koninklijke Academie in de kijker te zetten. De container van Walter Van Beirendonck staat op het Theodoor Van Rijswijckplein en de tweede prijkt nu op het Neuzenpleintje.

Bouwkeet

Daar is men niet echt gelukkig met het initiatief. “Wij hebben hier twee jaar lang op een bouwkeet geleefd en nu het plein eindelijk werd opengesteld zet men er terug containers.”, zegt een wat boze horecauitbaatster. “Neen, sympathiek kunnen we dit niet vinden. Wij zijn uiteraard niet tegen de Academie, maar de arrogantie tegenover het doorsnee publiek waarmee dit project wordt uitgevoerd stoort heel wat mensen die hier op het plein komen. Van creatieve geesten die er op de Academie ongetwijfeld rondlopen, verwacht je deze smakeloosheid toch niet hé. Wat ons betreft mag men die containers ook hier zo snel mogelijk wegnemen. Terug naar de haven waar ze uiteindelijk thuishoren.”

take down
the paywall
steun ons nu!