De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

MediaMarkt: BBTK eist duidelijkheid voor plotselinge sluiting van 3 winkels
Opinie - BBTK

MediaMarkt: BBTK eist duidelijkheid voor plotselinge sluiting van 3 winkels

Vandaag, vrijdag 17 september, heeft de directie van MediaMarkt tijdens een bijzondere ondernemingsraad aangekondigd dat 3 winkels zullen sluiten: Eke, Alleur en Lodelinsart. Voor de werknemers en hun vertegenwoordigers komt dat nieuws als een donderslag bij heldere hemel. De BBTK betreurt de respectloze houding van de directie ten aanzien van het sociaal overleg en haar gebrek aan tact. We eisen ook duidelijkheid!

vrijdag 17 september 2021 16:29
Spread the love

 

De vakbondsafgevaardigden kregen het nieuws van de sluiting botweg in het gezicht gegooid, terzelfder tijd als de werknemers. De directie had zich daarvoor goed georganiseerd. Terwijl de ondernemingsraad aan de gang was, waren een aantal directieleden naar de winkels gegaan om de werknemers te informeren. Uiteraard zonder dat de werknemersvertegenwoordigers daar vooraf over ingelicht waren en dus onmogelijk aanwezig konden zijn.

De informatie die vandaag gegeven werd over de drastische beslissing van MediaMarkt is maar karig. De sluitingen zouden het gevolg zijn van de blijvende verliezen die de winkels in kwestie boeken. De directie zegt dat ze alle betrokken bedienden wil overplaatsen naar andere winkels (vooral Zwijnaarde, Gosselies en Mediacité, de dichtstbijzijnde winkels), maar ook andere opties zouden mogelijk zijn. De arbeidsvoorwaarden zouden weliswaar behouden blijven (uurroosters, functies, …).

Ondanks onze vragen hebben we evenwel niet duidelijk genoeg antwoord kunnen krijgen over de gevolgen van die sluitingen. De BBTK heeft dan ook gevraagd om zo snel mogelijk een vergadering van de nationale afvaardiging te beleggen zodat die sluitingen omkaderd kunnen worden. We moeten een duidelijk beeld krijgen van de impact van die sluitingen op de andere winkels, op hun toekomst en dus op de tewerkstelling.

De werknemersvertegenwoordigers zullen er alles aan doen om de jobs te behouden en, indien nodig, de beste voorwaarden voor de werknemers te verkrijgen. Acties vallen niet uit te sluiten als de directie geen duidelijkheid over de situatie schept. Een beetje respect voor de werknemers en voor het sociaal overleg graag!

Creative Commons

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!