De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Het Collectief tegen de Islamofobie in Europa (CCIE) start zijn werking

Het Collectief tegen de Islamofobie in Europa (CCIE) start zijn werking

donderdag 18 maart 2021 20:07
Spread the love

 

Het in Frankrijk door machtsmisbruik van de regering ontbonden CCIF, Collectif Contre l’Islamophobie en France, heeft, zoals bekend, in Brussel zijn opvolger gekregen, het Collectif Contre l’Islamophobie en Europe. De nieuwe organisatie heeft nu haar website op punt gesteld, met een formulier om klachten over islamofobie te melden. Via de website kan je ook lid worden en/of financieel steunen. (ccieurope.org)

De organisatie kwam ook nog ter sprake in een parlementaire commissie, zo kon je op de website van het Vlaams Belang lezen:

“Dinsdag ondervroeg Sam van Rooy minister Somers in de commissie Radicalisering van het Vlaams Parlement ook al over een nieuwe radicaal-islamitische organisatie die zich in België heeft gevestigd. Het CCIF (Collectif Contre l’Islamophobie en France) werd verboden in Frankrijk, maar heeft zich omgevormd tot CCIE (Collectif Contre l’Islamophobie en Europe) en gebruikt nu Brussel als uitvalsbasis. Deze islamitische organisatie, zo stelt Van Rooy, heeft mee bijgedragen aan de islamitische onthoofding van de Franse leraar Samuel Paty. “Gaan we dat verschrikkelijke CCIE toelaten op ons grondgebied en wachten tot er ook bij ons een leraar of eender wie op straat wordt onthoofd wegens zogenaamde islamofobie?”, besloot van Rooy fel.” (bericht van 13 maart)

https://www.vlaamsbelang.org/deradicalisering-kost-steeds-meer-belastinggeld-beter-de-islamisering-bestrijden/

Dit is niet alleen ongeïnformeerdheid, maar ook laster. Het CCIE is namelijk geen radicaal-islamitische, maar een areligieuze en apolitieke organisatie en heeft helemaal niets bijgedragen aan de onthoofding van Samuel Paty. Die verschrikkelijk doordravende Sam van Rooy toch!

 

 

 

Creative Commons

take down
the paywall
steun ons nu!