De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

De (W)Armste Week: Een weekend vol Gentse solidariteit
Gentse Solidariteitsfonds

De (W)Armste Week: Een weekend vol Gentse solidariteit

Het Gents solidariteitsfonds voor moeilijke tijden, CirQ VZW en Covitesse6 (De Gentse cultuursector) organiseren een (w)arme week. 

maandag 30 november 2020 18:40
Spread the love

 

Vanaf vandaag kun je je actie indienen. En centen ophalen voor Gentse basisorganisaties.

We nodigen jullie eind december uit in ARCA THEATER, voor een driedaagse vol zotte Webtelevisie en acties. Tijd om plaatjes aan te vragen tegen een vrije bijdrage, babbels over jullie acties maar ook serieuze gesprekken met experten armoedebestrijding.

De armste week

Waarom?

Kerstmis wordt ondanks corona een feest, maar niet voor iedereen.Voor heel wat mensen zal de week voor Kerstmis niet de warmste maar wel “de armste week” zijn.

Het wegvallen van het financiële evenement, de Warmste Week van Studio Brussel, zorgt voor diepe putten in de kas van basiswerkingen en veel onbeantwoorde noden. En ja, het is in de eerste plaats de overheid die armoedebestrijding moet opnemen.

Hoe?

We zijn op zoek naar Gentenaars en Gentse verenigingen die centen willen inzamelen ten voordele van de 13 organisaties verbonden aan het Gents Solidariteitsfonds.

Met jullie centen ondersteunen we de vele Gentse burgers en gezinnen in nood. We kopen winkelbonnen aan die bij lokale handelaars worden besteed. En ondersteunen kwetsbare groepen met toegang tot diensten en warme maaltijden.

Meedoen?

Benieuwd? Wil je meedoen? Registreer je actie! En steun de (w)armste week. https://www.dearmsteweek.be/

Eind december nodigen we jullie (Coronaveilig) uit in Arca en kom je je verhaal doen op onze WEB-TV!

De Armste Week

Creative Commons

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!