De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Bouchez besmet door de Franse blablaïcité

Bouchez besmet door de Franse blablaïcité

zaterdag 3 juli 2021 08:17
Spread the love

https://www.levif.be/actualite/belgique/georges-louis-bouchez-s-insurge-a-propos-de-l-autorisation-du-burkini-a-la-piscine-flow-a-anderlecht/article-news-1444039.html

MR-voorzitter Bouchez, de man die sneller twittert dan zijn hersens kunnen denken, neemt er aanstoot aan dat in het zwembad van Anderlecht in boerkini kan gezwommen worden en dat er een vrouwenzwemuur voorzien is. Dat is een uiterst onliberaal standpunt, want liberaal is de zienswijze dat de overheid zich niet onnodig met de levensstijl van de burger hoort te bemoeien. De boerkini schaadt niemand, en een vrouwenzwemuurtje evenmin. Is een voetbalploeg die alleen uit mannen bestaat schadelijk voor de Belgische samenleving? Volgens Bouchez worden “onze waarden” geschonden. Hoezo? Is er één enkele manier om te zwemmen? Als de burger naakt wil zwemmen, of met een x-delig badpak, of in boerkini, is het aan de zwembaden om te kijken hoe ze tegemoet kunnen komen aan die behoefte. En was verdraagzaamheid niet een van “onze” waarden? Of is die afgeschaft?

Creative Commons

take down
the paywall
steun ons nu!