Michael Moore zegt wat de wereldbevolking wil. Screenshot YouTube Al Jazeera
Video, Mediakritiek, Tegendraads leesvoer -

Onmiddellijke wapenstilstand in Gaza, niet alleen Michael Moore eist het

Na meer dan een maand zien wij geen andere mogelijkheid dan nog meer Tegendraads Leesvoer en Kijkvoer te brengen over wat we nu etnische zuivering in Gaza horen te noemen. Michael Moore zegt het in zijn bekende stijl, maar in feite denkt zowat heel de wereld er zo over, ook in die landen wiens regeringen weigeren de VN te volgen in de eis voor een onmiddellijk staakt-het-vuren.

vrijdag 10 november 2023 11:54
Spread the love

 

 

Filmmaker Michael Moore is winnaar van vele belangrijke prijzen, waaronder een Oscar voor beste documentaire Bowling for Columbine, over moordende massaschietpartijen in scholen in de VS. Zijn toenmalige speech in 2003 (bij het begin van de VS-invasie in Irak) maakte hem tot een paria in de massamedia. In dit interview (25:00) met Al Jazeera geeft hij zijn mening over wat de VS hoort te doen: een onmiddellijk staakt-het-vuren opleggen.

Michael Moore on Gaza: “We need to stop the slaughter’ (25:00):

 

 

Wie er onze westerse media op naslaat zou kunnen denken dat heel de wereldopinie zich achter Israël schaart in zijn recht om zich te verdedigen tegen terrorisme, toch als je politieke leiders aan het woord laat. In de echte wereld daarbuiten blijkt dat alleen de regeringen van de VS, Guatemala, Paraguay, Oostenrijk, Tsjechië, Kroatië, Papoea-Nieuw Guinea en Israël zelf zich verzetten tegen een humanitaire wapenstilstand in Gaza. De wereldopinie staat overweldigend aan de kant van het Palestijnse recht op zelfbeschikking. Een overzicht van Ben Norton.

US opposes peace as Israel Bombs Gaza (38:39):

 

Het Witte Huis tijdens president Lincoln (1860). Foto Public Domain

In een bizar artikel White House frustrated by Israel’s onslaught but sees few options beweert de Washington Post dat de VS-regering machteloos zou zijn (en gefrustreerd) om de afslachting in Gaza te stoppen. Onafhankelijk onderzoeksjournaliste Caitlin Johnstone herleidt die kafkaiaanse absurditeit tot zijn ware dimensie: in werkelijkheid kan president Biden als voornaamste wapenleverancier Israël dwingen te stoppen binnen het uur na een dergelijk bevel, maar weigert hij dat te doen. US Says It’s Powerless To Stop The Genocide That It Is Directly Funding And Supplying.

 

Nog zonder live beelden in kleur: de eerste Nakba van 1948. Foto: Public Domain

Een van de mythes die Israël dagelijks spuit en door onze mainstream media gretig wordt overgenomen met het label ‘Oorlog Israël-Hamas’ is dat Hamas de enige hinderpaal zou zijn voor vrede met de Palestijnen. Daarom moet deze organisatie vernietigd worden. Onafhankelijk onderzoeksjournalist Jonathan Cook weerlegt vanuit zijn thuisbasis in Nazareth, Israël, die stelling volledig. Zelfs als Hamas volledig weg zou zijn, verandert er niets aan 75 jaar onderdrukking van de Palestijnse bevolking. Without Hamas, Gaza would still not be free.

 

Creative Commons

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!