Interview, Video -

“Grieken wacht 4 jaar sociale inlevering, de financiële markten zijn tevreden”

Op 25 juni 2023 ging de tweede stemronde door van de parlementsverkiezingen in Griekenland. De resultaten bevestigen de tendens van de eerste ronde op 21 mei. Bruno Tersago in Athene verwacht vier stabiele regering, die een hard neoliberaal beleid gaat voeren onder leiding van Kyriakos Mitsotakis, die met zijn conservatieve partij Nea Demokratia een comfortabele meerderheid heeft van 158 zetels (op 300).

woensdag 28 juni 2023 15:27

 

We bespraken met Bruno Tersago in Athene de tweede ronde van de parlementsverkiezingen van 25 juni. 48 procent van de Grieken zagen het nut niet meer om nog te gaan stemmen. De conservatieve partij Nieuwe Democratie kan vier jaar alleen regeren en zal een harde neoliberale lijn volgen.

Voor Nederlandse ondertitels , klik op het icoon onderaan rechts in beeld:

 

 

Klik op de tijdscodes voor het betreffende onderdeel:

00:00  Conservatieven behalen comfortabele parlementaire meerderheid

08:30  Is dit het einde voor Alexis Tsipras en Syriza?

11:18  Drie extreem-rechtse partijen behalen samen 34 zetels

19:00  Griekse bevolking wacht vier jaar sociale inleveringen

Zie ook het interview met Bruno Tersago na de eerste stemronde van 21 mei 2023.

Creative Commons

take down
the paywall
steun ons nu!