Bron: Max Pixel / CC0 Public Domain
Opinie - Een Andere Joodse Stem

Een Andere Joodse Stem: “Stop Israëlische Agressie Nu!”

Het is schokkend om de onverschilligheid van de Israëlische regering te zien voor Palestijnse levens en bestaansmiddelen. Deze keer heeft de Israëlische regering niet eens geprobeerd om met een excuus op te komen voor haar gewelddadige aanval op de Gazastrook, waaruit blijkt hoezeer de regering verzekerd is van de stilte van de internationale gemeenschap.

maandag 8 augustus 2022 17:36
Spread the love

 

18 uur zijn verstreken sinds de dood van de 5-jarige Alaa Qaddoum samen met negen andere Palestijnen in een Israëlisch bombardement, en geen enkele Europese beleidsmaker heeft nog zijn zomervakantie verstoord om dit geweld te veroordelen.

Een Andere Joodse Stem roept de Belgische regering en de Europese instellingen op om hun stilzwijgen te doorbreken. We vragen hen om concrete druk uit te oefenen en sancties op te leggen aan Israël om de recentste gewelddadige aanval op het Palestijnse volk in Gaza te stoppen en een einde te maken aan de 16 jaar durende bezetting van de Gazastrook.

De recente sancties tegen Rusland hebben aangetoond dat Europa concrete stappen kan ondernemen tegen ongerechtvaardigde agressie wanneer de politieke wil daarvoor aanwezig is. Wij reiken de hand aan onze kameraden in joodse gemeenschappen, Palestijnse gemeenschappen en activistische gemeenschappen in heel Europa, om de druk op de Europese regeringen op te voeren om Israël te bestraffen voor zijn schendingen van de mensenrechten.

Wij zijn solidair met de honderden Palestijnse en joodse burgers van Israël die vandaag en morgen in grote steden in het hele land protesteren tegen de Israëlische aanval en voor een einde aan de Israëlische bezetting en de blokkade van Gaza. Het is onze morele plicht in Europa om deze moedige mensen te steunen in hun streven naar een toekomst van vrede, gelijkheid en waardigheid voor iedereen.

Een Andere Joodse Stem is een diverse groep van Joden die in België wonen. Sommigen onder ons zijn Israëlische burgers, sommigen zijn geboren en getogen in België, en sommigen komen van elders, maar we zijn verenigd in ons streven naar de bevordering van de mensenrechten en gelijkheid in Israël/Palestina en in Europa, twee locaties die historisch met elkaar verbonden zijn en belangrijk zijn voor Joden.

Creative Commons

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!