Bron: Pixabay
Wel Jong Niet Hetero

Al 6.000+ handtekeningen na één dag wijzen op falend beleid tegen gaybashing

Wel Jong Niet Hetero lanceerde op maandag 7 maart een petitie om het falende beleid tegen gaybashing aan te duiden. De petitie kwam er na de moord op David P. afgelopen weekend in Beveren. Na een halve dag staat de teller al op meer dan 6.000 handtekeningen.

dinsdag 9 maart 2021 22:40
Spread the love

 

In een open brief riep de organisatie reeds op aan Bart Somers en Annelies Verlinden om hun verantwoordelijkheid te nemen en te werken aan een daadkrachtig beleid tegen iedere vorm van LGBT+ haat. De organisatie versterkt vandaag hun open brief vandaag met 4 concrete eisen ten aanzien van het beleid.

Eis 1: “Wij willen een daadkrachtig beleid met de focus op het emotionele welzijn van het slachtoffer. Dit dient opgebouwd te worden in samenwerking met LGBT+-organisatie én slachtoffers.”

Eis 2: “De probleemherkenning en -opvolging moet gecentraliseerd worden in samenwerking met LGBT+-organisaties.”

Eis 3: “Elk geval van gaybashing moet erkend worden als een onderdeel van een structureel probleem en ook zo behandeld.”

Eis 4: “Er moeten structurele middelen worden vrijgemaakt om als LGBT+-organisatie te kunnen werken aan:  dienstverlening voor slachtoffers, het organiseren van een (fysieke) veilige omgeving voor LGBT+-personen, sensibilisatie naar de brede samenleving, en een kenniscentrum voor het vormen van effectief beleid.”

Gesteund door een sterk signaal van meer dan 6.000 handtekeningen, reikt de organisatie uit om in gesprek te gaan met beleidsmakers en samen tot een duurzame en daadkrachtige oplossing te komen.

 

Wel Jong Niet Hetero blijft heel Vlaanderen verder oproepen om de petitie te ondertekenen: https://www.thepetitionsite.com/nl/567/603/457/maak-een-einde-aan-gaybashing/

Creative Commons

take down
the paywall
steun ons nu!