Jonas Geirnaert, Joke Devynck en co. roepen op voor Nobelprijs Vrede voor Cubaanse dokters

Tv-maker Jonas Geirnaert, actrice Joke Devynck, acteur Daan Hugaert, Brussels zanger Marka, Brusselse zangeres Joy Slam en Luiks hiphopartiest Pierre Etienne dit Pavé lanceren samen met Cubanismo.be een nieuwe campagne: een Nobelprijs voor de Vrede voor de Cubaanse dokters.

donderdag 8 oktober 2020 16:30
Spread the love

 

We werden hiertoe geïnsprireerd door de campagne opgezet in de VS waar onder andere gerenommeerd schrijfster Alice Walker, acteur Danny Glover en gitarist van Rage Against the Machine Tom Morello deze internationale oproep steunen.

Toen we in Europa overdonderd werden door de vreselijke beelden van de ziekenhuizen in het Italiaanse Lombardije, schoot de Cubaanse medische brigade Henry Reeve meteen in gang. Ze ging lokale dokters bijstaan in de strijd tegen covid-19 en verbleef er meer dan twee maanden. De wereld keek toe, Europese daadkracht ontbrak, maar de Cubanen schoten te hulp. Vriend en vijand heeft dit erkend. Op de emblematische toren van Turijn, de Mole Antonelliana stond ‘Grazie Cuba’ te lezen, wanneer de Cubaanse dokters terug huiswaarts trokken.

Dit gaat om een warm en positief verhaal. Corona toonde ons dat een vreselijke pandemie ook het beste in ons naar boven kan halen: namelijk solidariteit. Deze inzet belonen met een vredesprijs in 2021 is een krachtig signaal richting een post-coronatijdperk.

“Met het belangeloos uitsturen van artsen en medische expertise in de strijd tegen covid-19 bewijst Cuba eens te meer dat ook een klein land zich bijzonder groot kan tonen in solidariteit”, verklaarde Jonas Geirnaert, peter van de campagne.

 

 

Bekijk hier de videoboodschap van tv-maker Jonas Geirnaert en een boodschap van de burgemeester van Crema: een stadje in het hart van Lombardije dat hard getroffen werd door covid-19 en hulp kreeg van Cubaanse medici.

Vind jij ook dat de Cubaanse dokters de Nobelprijs voor de vrede verdienen? Teken dan zeker de petitie  van Cubanismo.be op www.cubanismo.be/nl/petitiecubanobel

Bron: Cubanismo.be

Bron: Cubanismo.be

Alle verder info over de campagne: www.cubanismo.be/nl/cubanobel

Creative Commons

take down
the paywall
steun ons nu!