Triomf voor Geert Wilders

Triomf voor Geert Wilders

vrijdag 21 maart 2014 12:08
Spread the love

Niemand wordt méér besproken, reeds enkele volle dagen, dan Geert Wilders, kopstuk van de Nederlandse PVV. Alle bladen en TV’s, zelfs het Nederlandse kinderprogramma op TV, geraken niet uitgepraat over de laatste stunt van Wilders: “Marokkanen moeten het land uit”. Wanneer hij tot een zaal van aanhangers roept: “Willen we minder Marokkanen?” ,“Ja!”,  dan wordt dat meteen uitgezonden en druk becommentarieerd.

Van zoveel succes kan een politicus, schrijver, kunstenaar, slechts dromen. Wilders speelt het klaar. Hoe komt dat?

Heel eenvoudig: alle media en opiniemakers doen mee. Inbegrepen een reeks Nederlanders met een Marokkaanse vader of moeder, maar die perfect geïntegreerd zijn. Zij willen dat “de politiek” luidop aankondigt, elke toekomstige samenwerking met de partij van Wilders te zullen verwerpen (bij Pauw & Witteman van de VARA).

Wat een triomf voor de geblondeerde voorman! Belangrijker dan Obama, dan Poetin, een stèrvoetballer, beheerst hij aller gedachten en gesprekken. Vooral voor brave burgers die er verder niets van snappen, is hij de man van het jaar, want iedereen spreekt over hem.

Zo werken de media dus. Doen ze dat uit sympathie? Een zekere bewondering voor zoveel slim- en sluwheid kan niet ontkend worden. Vergelijk met de panda-show van…ja, u weet wel, toch?

Maar de eenvoudige drijfveer van alle journalisten en media is: succes hebben, kijkcijfers, oplagen, en vooral niet achterblijven. Dat gaat van de zogenaamde kwaliteitskranten, vandaag ook de Vlaamse, tot en met het TV kanaal Pownet (gespecialiseerd in pest-interviews van (alle) politici die als leugenaars en imbecielen worden te kakken gezet).

Wat is garantie voor succes? Niet alle onderwerpen, vermoed ik toch. Het uitpluizen van de verkiezingsprogramma’s van de verschillende partijen bijvoorbeeld, zou veel kijkers en lezers doen afhaken; dus niet. Welke kiezer krijgt daar fatsoenlijke informatie over? Liever human interest stories, en frustraties over de volgorde op, of schrapping uit, de lijsten. Ook lezen we zelden over de aanfluiting van rechtsprincipes bij de veroordelingen in de VS (2x levenslang) en opsluiting zonder bezoek, van vijf Cubaanse agenten die terroristische aanslagen verhinderden vanuit Miami. Wist u dat in Maleisie (van die verdwenen Boeing dus!) oud-vice-premier Anwar al tweemaal veroordeeld werd en in de gevangenis zit wegens sodomie? http://www.bloomberg.com/news/2014-03-16/flight-370-pilot-was-opposition-supporter-with-love-for-aviation.html

En heb ik al iets vernomen over welke werkgevers die 27 miljoen werklozen in de EU aan een job zouden gaan helpen? (zie bvb. bijlage).

Neen, er is een zekere selectie bij de onderwerpen waar de media wèl en niet van houden. Dat moet iets te maken hebben met de verborgen ideologie van de journalisten, en van de financiers en eigenaars van de media, die winstgevende bedrijven zijn.  

take down
the paywall
steun ons nu!