Wereldreis

Wereldreis

maandag 10 maart 2014 19:53
Spread the love

Kijk, ik ben op wereldreis geweest, een klein decennium geleden, en nee, ik had geen tijdskrediet nodig, of “luiheidspremie” in de gevleugelde woorden van Jan Denys, een arbeidsmarktwatcher die bijna op zijn eentje manhaftig de Vlaamse economie probeert te doen groeien, zoals een kind van drie zandkastelen bouwt en Don Quichote tegen luchtkastelen vecht.

Ik zou zo’n wereldreis zo overdoen, mochten lijf en leden nog meewillen, en mijn familiale situatie het toelaten. Een aanrader dus, Ben, voor jou en wat mij betreft je voltallige partij. De Vlaamse grondstroom kan er maar wel bij varen, als jullie daarna met zijn allen tenminste gelouterd terugkeren om noest verder te werken aan het Nieuwe Vlaanderen.  

Neem misschien ook een paar vriendjes en vriendinnetjes mee uit andere partijen, een beetje partijverruiming kan nooit kwaad als je de grens oversteekt – helaas zijn niet overal in de wereld nationalisten en separatisten aan de macht. Dus pak zeker Fientje Moerman mee naar Indië en Quickie  voor de wiet. Wie weet mag je zelfs spelevaren met Tobback jr na de verkiezingen, verre horizonten tegemoet? To Boldly Go where no N-VA’er has been before !  En als het echt ruig dreigt te worden, kunnen jullie nog altijd even met de satelliettelefoon ervaringsexperte Kim Geybels bellen (en vooral haar ex-vriendje).

Mocht tijdreizen kunnen, ik zou het N-VA’ers zeker ook aanraden, maar voorlopig blijft het behelpen met Richard Branson naar de ruimte, binnenkort. Ik durf wedden dat, visionair als ze zijn bij N-VA, ze er zelfs dan in slagen om het Antwerpse gemeentehuis terug te vinden op onze blauwe aardbol.

Met de kruideniersmentaliteit van de gemiddelde N-VA er moet het sowieso behoorlijk meevallen om een half jaar ‘on a shoestring’ te leven, en Van Overtveldt zal ook wel op de kleintjes helpen letten. En misschien wil de Antwerpse diamantsector wel wat sponsoren? Voor jullie afreizen, kan Bart (of anders Jonathan Legear) ongetwijfeld nog wel een passende Latijnse spreuk verzinnen (resp. tatoeëren) om jullie een behouden thuiskomst toe te wensen.

Bart zelf hoeft niet mee, als historicus kan hij reizen in zijn verbeelding en in de mist van de geschiedenis. Geert Bourgeois en Liesbeth Homans kunnen ook niet mee, want met Bart alleen dreigt N-VA een eenmanspartij te worden, en je wil toch niet uit de stemtest bebonjourd worden. Sowieso denk ik bij langharig werkschuw tuig ook niet direct aan keurige Geert uit Izegem. Backpackers schrikken zich verrot als ze Geert in de smiezen krijgen, zelfs als hij in korte broek opdaagt. En zelfs met een luiheidspremie krijg je Geert nog niet in Indonesië of Mongolië, of het zou moeten zijn dat er economische opportuniteiten te rapen vallen voor Vlaanderen. Homans met bloemetjes in het haar kan ik me overigens ook maar moeilijk voorstellen, maar wie weet, op een tank in de Krim of zo?

Nee, dan Ben! Altijd een ontwapenende glimlach klaar, daar kun je mee naar de oorlog en al zeker op reis. Pientere Sarah Smeyers is ook een must, om de kaart te helpen lezen. En reis zoveel mogelijk met de trein, jongens en meisjes van de N-VA – de trein is sowieso altijd een beetje reizen, en een hele coupé vol zingende N-VA’ers op stap, dat moet wel plezant zijn.

Wel oppassen voor heimwee naar de Vlaamse heimat. Maar misschien kunnen jullie wel een vet contract afsluiten met Vlaanderen Vakantieland voor afreizen, als die jullie strapatsen in beeld mogen brengen. Dan voel je je toch nog een beetje in Vlaanderen, ook als je in verre landen vertoeft, en heeft de Vlaamse economie (en de Vlaamse kijker) er ook nog wat aan. Maar maak er geen ‘Oh Oh Cherso’ van. Reputatieschade voor Vlaanderen moet immers ten allen prijze vermeden worden, om potentiële investeerders niet af te schrikken.

Ben, toon dat je de échte leider van de N-VA bent en leidt je partij naar het Beloofde Land (=over de grenzen heen) ! Vlaanderen zal je eeuwig dankbaar zijn.

En nu ik eraan denk, neem Jan Denys misschien ook mee.

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!