Reportages Zuid-Afrika

Reportages Zuid-Afrika

vrijdag 22 november 2013 17:48
Spread the love


doc

Deze reportages heb ik gemaakt in het kader van het journalistieke trainingsprogramma Beyond Your World en Thomas More Mechelen — Opleiding Journalistiek. 

De eerste reportages gaat over het tekort aan elektriciteit in de sloppenwijken. Daardoor tappen veel mensen illegaal elektriciteit af. Maar dit zorgt ervoor dat er overal kabels rondslingeren. Dit is heel gevaarlijk voor jonge kinderen en er sterven ook jaarlijks kinderen door. We krijgen een rondleiding door de sloppenwijk en gaan op bezoek bij een crêche die het moet stellen zonder elektriciteit.

De tweede reportage gaat over een Antwerpse organisatie: Ubuntu vzw. Zij steunen het project Home From Home in het township Khayelitsha in Kaapstad. Daar proberen ze weeskinderen met HIV een echt thuis te geven. Ze bouwen huizen voor zes kinderen waarin een full time huismoeder te werk wordt gesteld. Zo proberen ze een echt gezinssituatie te creeëren. 

De laatste reportage gaat over de organisatie Young in Prison. Ik laat 4 jongeren aan het woord die net uit de gevangenis komen of vrij zijn via ‘bail’. De organisatie young in prison probeert de jongeren een nieuwe toekomst te geven door ze te helpen op zoek te gaan naar een job en een uitweg te zoeken uit de gangs waar ze in opgroeiden.

 

Beyond Your World wordt financieel mede mogelijk gemaakt door de Europese Commissie.

 

 

 

take down
the paywall
steun ons nu!