Nieuws, Cultuur, Recensie, Cd-recensie, Starkeeper, Find desire -

LuisterPost: Starkeeper ‘Find Desire’

Heerlijke muziek is van alle tijden en streken. Een gunstige wind leerde ons van het bestaan van de Belgische band Starkeeper. Hun debuut ‘Find Desire’ overstijgt meteen het etiket veelbelovend. Dit is àf.

zondag 26 mei 2013 14:20
Spread the love

De naam Starkeeper mag dan nieuw zijn, maar het talent dat erachter zit, heeft ons al heel wat mooie momenten bezorgd. Spil en centrale songschrijvers zijn Dieter Meeuwis en Ivy Smits. Beiden schreven al songs voor Arsenal (‘Switch’) en Cinérex (‘Heavenly’). Samen met Pieter Van Dessel (Marble Sounds) die tevens de productie voor zijn rekening nam en Kelvin Smits (ex-Cinérex) vormen ze nu een frisse, van bij de eerste noot overtuigende band die bovendien veel kanten op kan.

Onafhankelijk

Hun in eigen beheer uitgebrachte debuut-EP duurt bijna 25 minuten en bevat zes tracks. Een visitekaartje dat op dit moment enkel op deezer en spotify te vinden is.

Gitaarpop met elektronica

En het loont meer dan de moeite om daar de EP te beluisteren (en op deezer aan te schaffen) met prachtsongs als ‘Elle’. Een ballad die vooral laat horen hoe goed deze band wel is met ruimte creëren. Daarna komt er zowaar elektronica boven drijven op ‘Something Never Seen’, geïnjecteerd met een fijn refrein. Het als een lichte zomerbries rockende ‘Best Of Me’ is dan weer het soort liedje dat je na één luisterbeurt onmogelijk nog uit je hersenschors weg kan branden.

Aanschurken tegen de perfectie

Het vierde nummer ‘Brace Yourself’ herinnerde ons aan de lang vervlogen dagen van The Sundays. Heerlijk akoestische pop, met een drive die het nummer telkens weer opstuwt. En dan hebben we nog het titelnummer ‘Find Desire’ te goed, een fragiele breekbare song die dicht tegen de perfectie aanschurkt. Afsluiter is een mix door Kelvin Smits van ‘Something Never seen’ dat in deze gedaante een jazzy triphopachtige lading meekrijgt. Zes songs en geen een die we naar de lappenmand willen verwijzen of hoe een goede novelle soms veel beter is dan een vuistdikke roman. Het goede nieuws is dat de band nu reeds aan een opvolger werkt. Van Find Desire zien wij alvast sterretjes.

Koen De Meester

www.starkeeper.be

take down
the paywall
steun ons nu!